EUR: 322,83 Ft
CHF: 286,86 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Sport

Irán kiborult a videóbíró baromságain

Irán kínkeserves 1-1-es döntetlent játszott Portugália ellen a B csoport utolsó fordulójában, és elbúcsúzott a tornától. Az ázsiaiak portugál szövetségi kapitánya, Carlos Queiroz nehezen viselte az eseményeket, és keményen nekiment a videóbírónak.

Kevesen számítottak arra, hogy Portugália nem lesz képes legyőzni Iránt. Az 1-1-gyel végződő meccs azonban nem a mutatott játék, hanem a fura videóbírói döntések miatt lesz emlékezetes. Carlos Queiroz, Irán portugál szövetségi kapitánya, aki nem tudta leplezni csapata kiesése felett érzett szomorúságát, elsősorban a VAR-rendszert kritizálta.


EPA

– Nem a játékvezetőről beszélek, hanem egy rendszerről. Több ezer dolláros a technika, a szobában öt ember ült, és egyik sem látta a könyöklést? Hagyjuk már! – fakadt ki Queiroz.

Emlékszünk, a mérkőzés hajrájában Cristiano Ronaldo és Morteza Puraligandzsi küzdött egy labdáért, amikor a portugál a könyökét is használta. A paraguayi játékvezető Enrique Cáceres a videóbíró segítségét kérte, ő maga is megnézte a jelenetet, majd a 83. percben felmutatta a sárga lapot Ronaldónak.


5Profimedia, Sputnik

– Egyértelműen piros lapot érő volt Ronaldo mozdulata. Ha megállítják a játékot, hogy visszanézzék az esetet, és valóban könyöklés történt, akkor az a szabálykönyv szerint piros lapot ér. Tudtommal nincs olyan pont benne, hogy Messi vagy Ronaldo esetében enyhébb büntetés jár. Az eset számomra nem is a bírókról, hanem a hozzáállásról, a bátorságról és a karakterről szól – magyarázta a szakember, hozzátéve, hogy a VAR előtt elfogadták a bírói hibákat, azonban a technológia bevezetése után már nem.

A meccsen egyébként Irán számára befújtak egy tizenegyest a videóbírózást követően: egy beadás után Azmun egy méterről ráfejelte a labdát Soares kezére. Az esetről megoszlanak a vélemények, bizonyos szakértők szerint nem ért büntetőt az eset.

 

Az A csoport végeredménye

Uruguay 3 3 0 0 5-0 9 pont
Oroszország 3 2 0 1 8-4 6 pont
Szaúd-Arábia 3 1 0 2 2-7 3 pont
Egyiptom 3 0 0 3 2-6 0 pont

A B csoport végeredménye

Spanyolország 3 1 2 0 6-5 5 pont
Portugália 3 1 2 0 5-4 5 pont
Irán 3 1 1 1 2-2 4 pont
Marokkó 3 0 1 2 2-4 1 pont

Kapcsolódó Cikkek