EUR: 325,76 Ft
CHF: 280,12 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Sport

Iráni szurkolók zavarták meg a portugálok pihenését – Videó!

Iráni szurkolók zavarták meg a portugál labdarúgó-válogatott tagjainak pihenését az oroszországi világbajnokságon.

Egy portugál televíziós társaság arról számolt be, hogy a válogatott sztárja, Cristiano Ronaldo az együttes szállodájának ablakán keresztül különböző gesztusokkal kérte az iráni drukkereket, hogy maradjanak csendben, de néhány tucatnyian még hétfőn reggel is hangosan énekeltek, zenéltek a Szaranszk belvárosában álló hotelnél.


A helyi rendőrség tájékoztatása szerint vasárnap este kapták az első hívást a zavart keltő irániakról, akiknek első hulláma Ronaldót akarta látni. A portugál játékos eleget is tett a kérésüknek, majd meggyőzte az iráni drukkereket, hogy távozzanak.

Ezt követően viszont második hullámban is megérkeztek az irániak, ők azonban már hangoskodtak, énekeltek, eszükbe sem jutott elmenni vagy éppen csendben maradni, a lelkesedésük pedig több órán át kitartott.


“Kedvelem Cristiano Ronaldót és a portugál válogatottat, de fontos mérkőzést játszunk ellenük, nekünk szurkolóknak meg kötelességünk mindenben segíteni a csapatunkat, amiben tudunk” – mondta Mehdi Fajez, az egyik iráni drukker, civilben informatikai szakember. Hozzátette: internetes üzenetekből értesült honfitársai ötletéről, hogy az ellenfél megzavarásával, fárasztásával kedvenceiknek nagyobb győzelmi esélyei legyenek.

Montreh Fayoud, egy iráni női szurkoló ezzel szemben elmondta: vacsoráról tartottak a szállásuk felé, amikor honfitársaikra lettek figyelmesek. Természetesen csatlakoztak hozzájuk, de miután világossá vált előttük a csoportosulás célja, azonnal távoztak, mert nem értettek vele egyet.

A vb-n az iráni és a portugál válogatott a B csoport harmadik fordulójában mérkőzik meg egymással. A hétfő (ma) esti összecsapáson a továbbjutás a tét: a portugálok 4, az irániak 3 ponttal állnak a csoportkör zárása előtt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Hazaigazolt Tajti Mátyás

    Hazaigazolt Tajti Mátyás

    A DVTK színeiben folytatja pályafutását Tajti Mátyás, a magyar U21-es labdarúgó-válogatott középpályása.

  • Tóth „Potya” István a mi hősünk!

    Tóth „Potya” István a mi hősünk!

    Az FTC–Maccabi Tel Aviv Európa-liga-selejtező előtt nem mindennapi országos kiállításmegnyitó volt a Fradi Múzeumban. A Ferencváros és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége közösen emlékezett meg Tóth „Potya” Istvánról, az FTC kiemelkedő labdarúgójáról, a csapat első hivatásos edzőjéről, aki a második világháború alatt, 1944-ben társaival több száz zsidót mentett meg a biztos haláltól.