EUR: 322,91 Ft
CHF: 285,97 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Győr

Irány a szabadstrand!

A nyári hőség visszavonhatatlanul megérkezett, így a fürdés ideje is beköszöntött. Győrben megnyitották a szabadstrandokat, ahol mindenki megmártózhat. Az előírások betartását továbbra is kérik!

Az Aranypart I. és az Aranypart II. is várja már a felfrissülni és csobbanni vágyókat, június elején mindkét partszakaszt megnyitották.


Az előkészítő munkálatok részeként a Győr-Szol Zrt. koordinálásában mindkét helyszínen többek között megmetszették a fákat, lenyírták a füvet, lefestették a padokat, pótolták azok hiányzó deszkáit, kihelyezték a víz mélységét jelző bójákat és a hulladékgyűjtő edényeket, rendbe tették a fürdőházat, valamint a helyszínre szállították az életmentéshez szükséges csónakot. Ahol kellett, pótolták a hiányzó eszközöket, és elvégezték a szándékos rongálásból adódó feladatokat. A szabadstrandokon 8 és 20 óra között mentőőr felügyeli a területet, emellett illemhely, zuhanyozó és öltöző teszi komfortosabbá a kikapcsolódást.

Kihelyezték a bójákat, amelyek a biztonságos strandolás határát jelzik
Fotó: Marcali Gábor

A szabadstrandok házirendje a biztonság érdekében előírja, hogy tilos motorkerékpárral és gépkocsival behajtani, illetve kutyát bevinni. Nem szabad tüzet gyújtani és üveget a vízbe vinni. A fürdőzőkre és a napozókra nézve veszélyes lehet a vízparton hagyott horog, ezért a szabadstrandok területén a horgászás is tilos.


Vannak a városban olyan területek, ahol nem biztonságos a vízben tartózkodás, ezért tilos a fürdőzés: az adyvárosi tározótóban, a József Attila-lakótelep területén létesített kettő tározótóban, az iparcsatorna teljes hosszán, a Rába folyó mindkét felén, a bácsai vízáteresztő zsilip környékén (a Holt-Duna-ágban), a pinnyédi híd győri hídfőjénél, a püspökerdei átvágás teljes hosszában, Győr-Újvárosban a Mákos-dűlői volt kavicsbányában, Győr-Gyirmóton a Marcalban, a bácsai bányagödrökben, a Holt-Marcalban (rabkerti tóban) és a győrszentiváni volt szabadstrandon. A Kovalter pihenőpark területe kizárólag napozásra használható.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.