EUR: 323,40 Ft
CHF: 286,76 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Győr

Irány a szabadstrand!

A nyári hőség visszavonhatatlanul megérkezett, így a fürdés ideje is beköszöntött. Győrben megnyitották a szabadstrandokat, ahol mindenki megmártózhat. Az előírások betartását továbbra is kérik!

Az Aranypart I. és az Aranypart II. is várja már a felfrissülni és csobbanni vágyókat, június elején mindkét partszakaszt megnyitották.


Az előkészítő munkálatok részeként a Győr-Szol Zrt. koordinálásában mindkét helyszínen többek között megmetszették a fákat, lenyírták a füvet, lefestették a padokat, pótolták azok hiányzó deszkáit, kihelyezték a víz mélységét jelző bójákat és a hulladékgyűjtő edényeket, rendbe tették a fürdőházat, valamint a helyszínre szállították az életmentéshez szükséges csónakot. Ahol kellett, pótolták a hiányzó eszközöket, és elvégezték a szándékos rongálásból adódó feladatokat. A szabadstrandokon 8 és 20 óra között mentőőr felügyeli a területet, emellett illemhely, zuhanyozó és öltöző teszi komfortosabbá a kikapcsolódást.

Kihelyezték a bójákat, amelyek a biztonságos strandolás határát jelzik
Fotó: Marcali Gábor

A szabadstrandok házirendje a biztonság érdekében előírja, hogy tilos motorkerékpárral és gépkocsival behajtani, illetve kutyát bevinni. Nem szabad tüzet gyújtani és üveget a vízbe vinni. A fürdőzőkre és a napozókra nézve veszélyes lehet a vízparton hagyott horog, ezért a szabadstrandok területén a horgászás is tilos.


Vannak a városban olyan területek, ahol nem biztonságos a vízben tartózkodás, ezért tilos a fürdőzés: az adyvárosi tározótóban, a József Attila-lakótelep területén létesített kettő tározótóban, az iparcsatorna teljes hosszán, a Rába folyó mindkét felén, a bácsai vízáteresztő zsilip környékén (a Holt-Duna-ágban), a pinnyédi híd győri hídfőjénél, a püspökerdei átvágás teljes hosszában, Győr-Újvárosban a Mákos-dűlői volt kavicsbányában, Győr-Gyirmóton a Marcalban, a bácsai bányagödrökben, a Holt-Marcalban (rabkerti tóban) és a győrszentiváni volt szabadstrandon. A Kovalter pihenőpark területe kizárólag napozásra használható.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.