EUR: 322,81 Ft
CHF: 284,83 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Belföld

Ismét felbukkant egy hazai településen az országjáró maci – Videó!

Ismét Magyarország felé vette az irányt a korábban a szlovák határ közelében szabadon engedett országjáró maci. Ezúttal Sa­jó­ke­resztúr Fő­te­rén vi­de­óz­ták le a brummogót.

Mint arról már korábban beszámoltunk sok állatvédő nagy örömére ismét szabadon kószál a természetben az a medve, amely észak–déli irányban 17 nap alatt bejárta Magyarországot. Az állatot egy altatólövedékkel terítették le, ugyanis félő volt, hogy Szegedre is betéved. Ezután egészen szerda délutánig a Szegedi Vadaspark vendégszeretetét élvezte.


Majd jött a hír, hogy nem sokkal a természetbe való visszaengedése után megszabadult a nyomkövető nyakörvtől a szlovák-magyar határ mellett  elengedett medve, amely az elmúlt hetekben bejárta az országot.

A medvén már nincs rajta a nyakára rögzített nyomkövető, de a nyomait figyelemmel kísérik a két nemzeti park igazgatóság szakemberei és a természetvédelmi őrszolgálat munkatársai – írja a Ripost.


Most azonban úgy tűnik a maci nem enged akaratából, ismét az ország területére lépett. Több felvétel is készült róla a Borsod megyei Sajókeresztúron.

 

 

Miskolcon is medvét láttak

Vasárnap hajnalban Miskolcon készült egy telefonos felvétel, melyen jól láthatóan egy medve sétál a négysávos úton. A lakosság és a medve biztonsága érdekében a nemzeti park munkatársai folyamatosan figyelik a Sajó mentét, és kérik a lakosságot, ha medvét látnak, jelezzék a természetvédelmi őrszolgálat +36 30 861-3808 ügyeleti telefonszámán.
A Miskolc környékén látott állat feltehetően nem azonos a néhány nappal ezelőtt elengedett medvével, ugyanis a természetvédelmi őrök Szirmabesenyő határában több helyen látták kis bocsát is.

 

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek