2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb Győr

Ismét kiválóan teljesítettek a győri katonák

Véget ért a Bakonyban a Tobruq Legacy 2018 elnevezésű légvédelmi rakétaharcászati gyakorlat, ahol 19 ország közel ezer katonája vett részt. Győrből összesen 250 fős kontingens teljesített szolgálatot.

A 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái kiválóan teljesítették a feladatokat, amelyeket a nemzetközi gyakorlat állított eléjük. Idén – a gyakorlat negyedik évében – Magyarország volt a házigazda, ami azt jelentette, hogy a magyar honvédekre nemcsak a végrehajtás során, hanem egyéb más feladatokban is kiemelt szerep hárult.


Látványnak sem volt utolsó a nemzetközi gyakorlat
Fotó: Cseszreginé Csekei Judit százados

A Tobruq Legacy egyik legfontosabb célja a nemzetek közti együttműködés fokozása. A gyakorlatra 300 technikai eszközzel érkeztek a nemzetek: vezetési elemekkel, radarokkal, légvédelmi rakétákkal, indítóállványokkal, valamint logisztikai, szállító-támogató eszközökkel. Az eseményt négy nemzet vadász-, szállító- és kiképző repülőgépei, valamint helikopterei támogatták.

Mindenki gratulált a győri katonáknak
Fotó: Cseszreginé Csekei Judit százados

– Szakmai téren a legfőbb kihívást a különböző adat- és információs kapcsolatok felépítése és a NATO-elvek szerinti üzemeltetése jelentette. Természetesen ezek mellett nem maradtak el a szokásos repülések sem, melyet az állomány talán a leginkább élvezett – mondta Matyi Tibor alezredes, a győriek megbízott parancsnoka.

Kapcsolódó Cikkek