2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Sport

Japán csalta a futballt, de továbbjutott

A csalódott lengyelek és a japánok csatája a fogadóirodák szerint háromesélyes volt. Lewandowskiék meg akarták mutatni, hogy nem véletlenül jutottak ki a vb-re, míg ellenfelük a csoportelsőséggel is kacérkodott, ám ehhez képest kissé bátortalan volt. Nem mintha a japán „henger” a közel negyvenfokos hőség miatt váratott volna magára. Mindenesetre fél óra elteltével kis híján góllal fújt ébresztőt Grosicki, akinek tízméteres lövését nehezen, de kitornázta a gólvonalról Kavasima.

Az 59. percben azonban ő is tehetetlen volt: egy szépen beívelt szabadrúgást kapásból a hálóba lőtt Bednarek. Időközben a japánok nyilván értesültek arról, hogy Kolumbia kikaparta nekik a gesztenyét, mert ennek tudatában a lefújásig szakmányban csalták a focit, és a szenegáliaknál kevesebb sárga lapjuknak köszönhetően továbbjutottak.

EPA/SERGEI ILNITSKY EDITORIAL USE ONLY

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • A világ legöregebb vívója még mindig pástra lép

    A világ legöregebb vívója még mindig pástra lép

    Boros Péter, a világ legöregebb aktív vívója a minap ünnepelte 85. születésnapját. Természetesen a páston, illetve mellette, hiszen az OSC Semmelweis utcai vívótermében köszöntötték sporttársai, tanítványai és barátai az örökifjú pengeforgatót.

  • Perelnek az erőszakkal vádolt sportolók?

    Perelnek az erőszakkal vádolt sportolók?

    Egyelőre csak afféle árnyékbokszolásban merül ki a nemi erőszakkal meggyanúsított két vízilabdázó jogi képviselőinek tevékenysége. Hegedűs László és Gatter László ügyvéd szerint sem gyanúsítottként, sem tanúként nem hallgatták ki ügyfeleiket, így az ellenük esetleg meginduló eljárás stratégiáját sem igazán tudták kidolgozni.