EUR: 322,91 Ft
CHF: 285,97 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb XIX.kerület

Játékokat kaptak a bölcsisek

Átadta a kispesti Fidesz által meghirdetett ajándékgyűjtésen összegyűlt játékokat Dódity Gabriella és Szathury Kolos képviselő, valamint Fekete Márk, a Szociális és Lakásügyi Bizottság tagja. Dódity Gabriella ugyanis megkérte a kispestieket, hogy akinek van használható játéka, ajánlja fel az intézményeknek, miután azzal szembesült, hogy a szülők és az alapítványok segítsége nélkül erre sok helyen nem futja.

Ráadásul a városrész baloldali vezetése leszavazta a Fidesz–KDNP kezdeményezését, hogy az óvodákhoz hasonlóan a bölcsődék is kapják meg az 1-1 millió forintos támogatást − írta a kispest.info.


Sok-sok játékkal lepték meg a gyerekeket

Hatalmas volt az öröm, amikor megjelentek a képviselők a játékokkal teli dobozokkal a Harangvirág, az Eszterlánc és a Bokréta bölcsődékben − számolt be az örömteli eseményről a kispest.info. Dódity Gabriella (Fidesz–KDNP) kezdeményezésére ugyanis nagyon sok kispesti ajánlotta fel már nem használt játékait, hogy a nevelési intézmények kis lakóinak örömet szerezzenek vele. A gyűjtéshez egyébként a szervezet tagjai is csatlakoztak, Szathury Kolos (Fidesz–KDNP) egy trambulint ajánlott fel, amellyel a Napraforgó Óvoda csoportjait lepték meg.

Fekete Márk kislánya, Anita is úgy gondolta, hogy segíteni szeretne, ezért megkérte apukáját, hogy az általa összeállított, szőrmeállatokból álló csomagot együtt vigyék el a bölcsődéknek.


− Örülök, hogy ha másként egyelőre nem is, de legalább így tudtunk segíteni az intézményeknek. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki csatlakozott hozzánk és felajánlotta a játékokat – mondta el Dódity Gabriella, utalva arra, hogy többször kezdeményezték, kapjanak plusztámogatást az intézmények. Először a költségvetés tervezésekor javasolták, hogy 1-1 millió forintot adjon az önkormányzat az óvodáknak és a bölcsődéknek erre a célra, de a baloldali képviselők leszavazták. A kispest.info emlékeztet, végül kerülő úton az óvodák mégis megkapták a támogatást, ezért a Fidesz–KDNP frakció tovább küzdött a bölcsődékért. A legutóbbi testületi ülésen újra megpróbálták kiharcolni, hogy a bölcsik is megkapják az egyszeri 1-1 millió forintot, de ismét leszavazta a baloldali vezetés, mondván, arra még meg kell keresni a forrást. Ez azért érthetetlen, mert a zárszámadás szerint az önkormányzatnak 1,5 milliárdos pénzmaradványa van, az óvodákat és bölcsődéket fenntartó és karbantartó szervezeteknek, a Gesznek és a Vamüsznek pedig 220 milliós tartaléka maradt tavalyról, amelyet felhasználhatnak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.