EUR: 330,95 Ft
CHF: 303,07 Ft
2019. december 10., kedd
Judit

Extra

Játékpisztoly miatt támadják a királyi családot

A napokban óriási felháborodást váltott ki a brit királyi család egyik fotója, amelyen György herceg egy pisztollyal lövöldözik. Míg sokan pánikolnak, a szakértő szerint nem érdemes túlreagálni az esetet.

Katalin hercegné és családja – leszámítva a nemrég született Lajos herceget – egy jótékonysági lovaspólóversenyen vett részt, amelyen a kicsik édesapja, Vilmos herceg is pályára lépett. György herceget azonban édesapja mérkőzése helyett láthatóan sokkal inkább izgatta a pisztolya. Az ártalmatlannak tűnő időtöltés azonban sokaknál kiverte a biztosítékot, egyesek szerint ugyanis egyáltalán nem helyénvaló gyerek kezébe fegyvert adni.
– Egyik gyereknek sem szabadna pisztollyal lövöldöznie, pláne nem egy ilyen nyilvános eseményen. Ráadásul az a pisztoly nagyon is igazinak néz ki – írta Twitter-oldalán egy háborgó nő, de egy kommentelő egyenesen odáig ment, hogy közölte, a kicsiből olyan kamasz lesz, aki később az iskolában lövöldözik éles fegyverrel. A szakértő szerint azonban semmi ok a pánikra, hiszen egy öt év körüli gyermek játékainak sorába abszolút beleillik a pisztoly. – Először is azt érdemes tisztázni, hogy György herceg számára a fegyver egészen mást jelent, mint egy felnőttnek. Míg egy felnőtt a pisztolyhoz az agresszivitást, rombolást párosítja, addig a gyerek fogalomrendszerében ezek még abszolút ismeretlenek. Ugyanakkor fontos, hogy a későbbiekben a szülő ezt el is magyarázza a gyermeknek – árulta el Makai Gábor klinikai szakpszichológus.


Profimedia, Splash

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Robbie Williams a legsikeresebbek között

    Robbie Williams a legsikeresebbek között

    Robbie Williams utolérte Elvis Presley-t, mint a brit albumeladási lista történetének legsikeresebb szólóelőadója, miután a közelmúltban megjelent karácsonyi lemezének köszönhetően a 13.

  • Senkinek nem kellettek a 20 milliós Rambo-kések

    Senkinek nem kellettek a 20 milliós Rambo-kések

    Elárverezték Andy Vajna féltve őrzött kincseit. A bevétel kicsivel több mint 88 millió forint, melynek egy részét a filmmogul özvegye, Vajna Tímea jótkékonysági célra ajánotta fel. A szivarfüstös Bentley és a Munkácsy-kép kelt el a legdárgábban, de rengeteg tárgyat jóval a kikiáltási ár fölött vittek el.