2019. január 21., hétfő
Ágnes

Extra

Játékpisztoly miatt támadják a királyi családot

A napokban óriási felháborodást váltott ki a brit királyi család egyik fotója, amelyen György herceg egy pisztollyal lövöldözik. Míg sokan pánikolnak, a szakértő szerint nem érdemes túlreagálni az esetet.

Katalin hercegné és családja – leszámítva a nemrég született Lajos herceget – egy jótékonysági lovaspólóversenyen vett részt, amelyen a kicsik édesapja, Vilmos herceg is pályára lépett. György herceget azonban édesapja mérkőzése helyett láthatóan sokkal inkább izgatta a pisztolya. Az ártalmatlannak tűnő időtöltés azonban sokaknál kiverte a biztosítékot, egyesek szerint ugyanis egyáltalán nem helyénvaló gyerek kezébe fegyvert adni.
– Egyik gyereknek sem szabadna pisztollyal lövöldöznie, pláne nem egy ilyen nyilvános eseményen. Ráadásul az a pisztoly nagyon is igazinak néz ki – írta Twitter-oldalán egy háborgó nő, de egy kommentelő egyenesen odáig ment, hogy közölte, a kicsiből olyan kamasz lesz, aki később az iskolában lövöldözik éles fegyverrel. A szakértő szerint azonban semmi ok a pánikra, hiszen egy öt év körüli gyermek játékainak sorába abszolút beleillik a pisztoly. – Először is azt érdemes tisztázni, hogy György herceg számára a fegyver egészen mást jelent, mint egy felnőttnek. Míg egy felnőtt a pisztolyhoz az agresszivitást, rombolást párosítja, addig a gyerek fogalomrendszerében ezek még abszolút ismeretlenek. Ugyanakkor fontos, hogy a későbbiekben a szülő ezt el is magyarázza a gyermeknek – árulta el Makai Gábor klinikai szakpszichológus.


Profimedia, Splash

 

Kapcsolódó Cikkek