EUR: 323,08 Ft
CHF: 286,06 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Győr

Jó helyre került a százezer fürdőbérlet

Az önkormányzat az idén is ingyenes fürdőbérletekkel támogatta az időseket, mozgáskorlátozottakat és nagycsaládosokat tömörítő szervezeteket.

Az elmúlt évhez képest 10 millió forinttal többet, 45 millió forintot biztosított az önkormányzat a fürdőbérletek megvásárlására, 205 darabot tud kiosztani tizenegy olyan szervezetnek, amelyek a nyugdíjasokat, mozgáskorlátozottakat és nagycsaládosokat képviselik.


Borkai Zsolt Győr polgármestere adta át a szervezeteknek az ingyenes bérleteket
Fotó: O. Jakócs Péter

– A győri önkormányzat odafigyel a különböző társadalmi csoportok segítésére, és a fürdőbérletek immár tizennegyedik éve jó helyre kerülnek, amelyek aztán a kikapcsolódást, a rekreációt szolgálják – fogalmazott a bérletek átadásakor Borkai Zsolt.

A polgármester hozzáfűzte, a bérletek mindegyike napi kétszeri belépésre ad jogosultságot hétköznapi napokon az azt felhasználók számára a Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdőbe. Mindez azt is jelenti, hogy teljes kihasználtság esetén a város támogatása egy év alatt több mint százezer fürdőbelépésre jogosít.

Mindenki örült a lehetőségnek, hasznos lesz a fürdőbérlet!
Fotó: O. Jakócs Péter

Az önkormányzat által megvásárolt bérletekből az idén az Arrabona Városi Nyugdíjas Egyesület, a Bezerédj Nyugdíjas Kórus, a Camelot Mozgássérült Fiatalok Győri Egyesülete, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Idősek Klubjai, az Engel Alapítvány, az Értelmileg Sérültek és Segítőik Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete, a Família Nagycsaládosok Egyesülete, a Győri Nemzeti Polgári Nyugdíjas Szövetség, a Mozgáskorlátozottak Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete, a Szent Anna Otthon és a Wass Albert Irodalmi és Polgári Klub részesült.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.