EUR: 322,09 Ft
CHF: 284,94 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Győr

Jó helyre került a százezer fürdőbérlet

Az önkormányzat az idén is ingyenes fürdőbérletekkel támogatta az időseket, mozgáskorlátozottakat és nagycsaládosokat tömörítő szervezeteket.

Az elmúlt évhez képest 10 millió forinttal többet, 45 millió forintot biztosított az önkormányzat a fürdőbérletek megvásárlására, 205 darabot tud kiosztani tizenegy olyan szervezetnek, amelyek a nyugdíjasokat, mozgáskorlátozottakat és nagycsaládosokat képviselik.


Borkai Zsolt Győr polgármestere adta át a szervezeteknek az ingyenes bérleteket
Fotó: O. Jakócs Péter

– A győri önkormányzat odafigyel a különböző társadalmi csoportok segítésére, és a fürdőbérletek immár tizennegyedik éve jó helyre kerülnek, amelyek aztán a kikapcsolódást, a rekreációt szolgálják – fogalmazott a bérletek átadásakor Borkai Zsolt.

A polgármester hozzáfűzte, a bérletek mindegyike napi kétszeri belépésre ad jogosultságot hétköznapi napokon az azt felhasználók számára a Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdőbe. Mindez azt is jelenti, hogy teljes kihasználtság esetén a város támogatása egy év alatt több mint százezer fürdőbelépésre jogosít.

Mindenki örült a lehetőségnek, hasznos lesz a fürdőbérlet!
Fotó: O. Jakócs Péter

Az önkormányzat által megvásárolt bérletekből az idén az Arrabona Városi Nyugdíjas Egyesület, a Bezerédj Nyugdíjas Kórus, a Camelot Mozgássérült Fiatalok Győri Egyesülete, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Idősek Klubjai, az Engel Alapítvány, az Értelmileg Sérültek és Segítőik Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete, a Família Nagycsaládosok Egyesülete, a Győri Nemzeti Polgári Nyugdíjas Szövetség, a Mozgáskorlátozottak Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete, a Szent Anna Otthon és a Wass Albert Irodalmi és Polgári Klub részesült.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.