EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,67 Ft
2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Egyéb X.kerület

Jól indult a bringások reggele

A Kőbánya Bringa Program részeként múlt kedden két X. kerületi helyszínen tartottak bringásreggelit, idén immár második alkalommal. A nagy sikerű tavaszi reggeli után a résztvevők száma júniusra megduplázódott: közel háromszáz kerékpárost láttak vendégül a Kőbányai Torna Club önkéntesei − számolt be a jó hírről a vuelta.hu.

A Kőbánya Bringa Program egyik nagy sikerű eleme a kerületi bringásreggeli. A Magyar Kerékpárosklub által indított rendezvénysorozat mára már hagyománynak számít Budapest több kerületében, így a X.-ben is. Idén első alkalommal május 9-én reggel frissülhettek fel a kőbányai biciklisek, és a nagy sikerre való tekintettel június 19-én jött az ismétlés.


Csaknem háromszázan éltek a lehetőséggel (fotó:kobanya.hu)

A vuelta.hu beszámolójából kiderül, hogy ez alkalommal is két helyen várták a bringásokat, a Liget téren, valamint a Sibrik Miklós út és a Harmat utca kereszteződésénél található kerékpáros-szervizpontnál. Az eseménynek az időjárás is kedvezett, a szervezők kellemes időben oszthattak péksüteményt, gyümölcsöt, vizet és szigorúan alkoholmentes, gyümölcsös sört a rekordnak számító, közel háromszáz biciklisnek. A következő bringás reggelire ősszel, az Európai Mobilitási Héten kerül sor, a tervezett időpont szeptember 18., kedd.

Szeptemberben újra lesz reggeli a két keréken érkezőknek (fotó:kobanya.hu)

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.