EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Sport

Jól megy a dél-koreaiaknak az európaiak ellen

A németek felett aratott szerdai 2-0-val a hatodik győzelmét könyvelhette el világbajnokságon a dél-koreai labdarúgó-válogatott.

Ezek közül ötöt európai együttesek ellen ért el: 2002-ben, amikor bronzéremért játszhatott, a lengyeleket, a portugálokat és az olaszokat, 2010-ben pedig a görögöket múlta felül a németek elleni siker előtt. Hatodik győzelme Togo csapata ellen született meg 2006-ban.


A 2-0-s siker egyébként rekordbeállítás az ázsiaiak számára, korábban ugyanez az eredmény született a lengyelek és a görögök ellen, a többi egygólos különbségű győzelem volt.

A Koreai Köztársaság válogatottja előző négy vb-mérkőzésén kikapott, az utóbbi nyolcon pedig nem nyert. A németek előtt legutóbb 2010-ben a görögöket verte meg.

A nagy meglepetésre csoportutolsóként távozó, Oroszországba címvédőként érkezett német csapat előzőleg mind a hat összecsapását megnyerte ázsiai ellenféllel szemben világbajnokságokon. A mostani mérlegükkel – 0-1 Mexikóval szemben, 2-1-es győzelem a svédek ellen és 2-0-s vereség a dél-koreaiaktól – a németek vb-történetük legkevesebb gólját szerezték a csoportkörben, melynek zárultával először kénytelenek búcsúzni. A két lőtt gól előtt az 1986-os három volt a negatív rekordjuk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szárnyaltak a zöld sasok

  Szárnyaltak a zöld sasok

  A Ferencváros labdarúgócsapata 3-2-re legyőzte a bolgár Ludogorecet, így kettős győzelemmel jutott be a Bajnokok Ligája selejtezősorozatának második fordulójába.

 • Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Az orosz pólós lányok nemcsak szebbek – ha még lehet ilyesmit állítani politikailag túl korrekt világunkban –, de jobbak is a férfiaknál, nem véletlenül nyertek olimpiai bronzérmet. Így aligha számíthattak békés, sima mérkőzésre Keszthelyi Ritáék a kvangdzsui vb-n a csoportelsőségért vívott harcban.

 • Döntőbe jutott a szinkronúszócsapat

  Döntőbe jutott a szinkronúszócsapat

  A magyar csapat a 12. helyen bejutott a döntőbe a szinkronúszók szabad kombinációs versenyszámában a kvangdzsui világbajnokságon. A 15 együttest felvonultató kvalifikációban az Apáthy Anna, Dávid Janka, Farkas Dóra, Gács Boglárka, Gerstenkorn Mira, Hungler Szabina, Kassai Kamilla, Péntek Lili Hajnal, Szabó Anna, Teravágimov Virág összeállítású együttes 77,4000 pontot kapott a gyakorlatára.