EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb IX.kerület

Jót buliztak a szépkorúak

Ferencváros nyugdíjasai kellemes partin vehettek részt a Toronyház utcai Platán Idősek Klubja kertjében rendezett Szépkorúak V. Juniálisán.

A ferencvaros.hu beszámolója szerint az eseményen ebéddel várták a résztvevőket, majd egészen estig szóltak a slágerek. A juniálisra Ferencváros mind az öt idősklubja meghívást kapott, így a Knézich utcai Borostyán, a Dandár utcai Napsugár, a Friss utcai Szerető Kezek, a Toronyház utcai Platán és az Aszódi lakótelepi Árvácska Idősek Klub tagjai is ott voltak.


Az estig tartó zenés táncmulatságon elsőként Lovay László nótaénekes hozta hangulatba a közönséget, majd Putyera Róbert énekelt örökzöld slágereket (Fotó:ferencvaros.hu)

Kállay Gáborné alpolgármester elmondta, a kerületben zajló, „A teljesség felé” idősügyi program 2012-ben indult azzal a céllal, hogy megakadályozza a szenior korosztály elszigetelődését és megváltoztassa az idősödésről alkotott sztereotípiákat. A kezdeményezés sikerét bizonyítja, hogy a kerület ma már több mint ezer programot kínál évről évre a szépkorúaknak. Az alpolgármester hozzátette, a tavaly óta működő Demencia Kávézó előadás-sorozat mellett új beszélgetős program indul, amely ezúttal a nehezebben kimozduló férfiakat célozza meg: Kopeczky Lajos, a Telesport egykori riportere sportolókat hív meg nosztalgiacsevegésre. A sportprogramok között eddig is népszerű vízi torna, jóga, tánc, sakk, meridiántorna és nordic walking mellett pedig hamarosan indul a vadiúj Fitness 60 plusz!

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.