EUR: 323,24 Ft
CHF: 286,36 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb IX.kerület

Jót buliztak a szépkorúak

Ferencváros nyugdíjasai kellemes partin vehettek részt a Toronyház utcai Platán Idősek Klubja kertjében rendezett Szépkorúak V. Juniálisán.

A ferencvaros.hu beszámolója szerint az eseményen ebéddel várták a résztvevőket, majd egészen estig szóltak a slágerek. A juniálisra Ferencváros mind az öt idősklubja meghívást kapott, így a Knézich utcai Borostyán, a Dandár utcai Napsugár, a Friss utcai Szerető Kezek, a Toronyház utcai Platán és az Aszódi lakótelepi Árvácska Idősek Klub tagjai is ott voltak.


Az estig tartó zenés táncmulatságon elsőként Lovay László nótaénekes hozta hangulatba a közönséget, majd Putyera Róbert énekelt örökzöld slágereket (Fotó:ferencvaros.hu)

Kállay Gáborné alpolgármester elmondta, a kerületben zajló, „A teljesség felé” idősügyi program 2012-ben indult azzal a céllal, hogy megakadályozza a szenior korosztály elszigetelődését és megváltoztassa az idősödésről alkotott sztereotípiákat. A kezdeményezés sikerét bizonyítja, hogy a kerület ma már több mint ezer programot kínál évről évre a szépkorúaknak. Az alpolgármester hozzátette, a tavaly óta működő Demencia Kávézó előadás-sorozat mellett új beszélgetős program indul, amely ezúttal a nehezebben kimozduló férfiakat célozza meg: Kopeczky Lajos, a Telesport egykori riportere sportolókat hív meg nosztalgiacsevegésre. A sportprogramok között eddig is népszerű vízi torna, jóga, tánc, sakk, meridiántorna és nordic walking mellett pedig hamarosan indul a vadiúj Fitness 60 plusz!

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.