EUR: 323,04 Ft
CHF: 286,90 Ft
2018. szeptember 18., kedd
Diána

Egyéb Szombathely

Jubiláns házaspárok találkoztak

Több mint 550 pár ünnepelte házassági évfordulóját múlt hétvégén a szombathelyi székesegyházban. Székely János megyéspüspök három tanácsot is adott a házasoknak, amivel erősíthetik kapcsolatukat.

– Az egyház tanítása a házasság felbonthatatlanságáról nem tilalom, hanem örömhír. Azt hirdeti, hogy lehet egy életen át nagy szívvel, nagy lélekkel szeretni. Képes az ember erre a nagylelkű önátadásra – hangsúlyozta az ünnepi szentmisén Székely János megyéspüspök. Majd azt kérte a pároktól, hogy szánjanak minél több időt egymásra, dicsérjék gyakran társukat és engedjék be kapcsolatukba-családjukba Istent.


Több mint félezer jubiláns házaspár vett részt a szentmisén Fotó:martinus.hu

A szentbeszéd után a jubilánsok megerősítették esküvőn tett fogadalmukat, és a főpásztor megáldotta a párokat. A kezdeményezés még 2011-ben, a Családok Évében kezdődött, mára hagyománnyá, ünneppé nőtte ki magát Szombathelyen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.