EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,69 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Szombathely

Jubiláns házaspárok találkoztak

Több mint 550 pár ünnepelte házassági évfordulóját múlt hétvégén a szombathelyi székesegyházban. Székely János megyéspüspök három tanácsot is adott a házasoknak, amivel erősíthetik kapcsolatukat.

– Az egyház tanítása a házasság felbonthatatlanságáról nem tilalom, hanem örömhír. Azt hirdeti, hogy lehet egy életen át nagy szívvel, nagy lélekkel szeretni. Képes az ember erre a nagylelkű önátadásra – hangsúlyozta az ünnepi szentmisén Székely János megyéspüspök. Majd azt kérte a pároktól, hogy szánjanak minél több időt egymásra, dicsérjék gyakran társukat és engedjék be kapcsolatukba-családjukba Istent.


Több mint félezer jubiláns házaspár vett részt a szentmisén Fotó:martinus.hu

A szentbeszéd után a jubilánsok megerősítették esküvőn tett fogadalmukat, és a főpásztor megáldotta a párokat. A kezdeményezés még 2011-ben, a Családok Évében kezdődött, mára hagyománnyá, ünneppé nőtte ki magát Szombathelyen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.