2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Egyéb Szombathely

Jubiláns házaspárok találkoztak

Több mint 550 pár ünnepelte házassági évfordulóját múlt hétvégén a szombathelyi székesegyházban. Székely János megyéspüspök három tanácsot is adott a házasoknak, amivel erősíthetik kapcsolatukat.

– Az egyház tanítása a házasság felbonthatatlanságáról nem tilalom, hanem örömhír. Azt hirdeti, hogy lehet egy életen át nagy szívvel, nagy lélekkel szeretni. Képes az ember erre a nagylelkű önátadásra – hangsúlyozta az ünnepi szentmisén Székely János megyéspüspök. Majd azt kérte a pároktól, hogy szánjanak minél több időt egymásra, dicsérjék gyakran társukat és engedjék be kapcsolatukba-családjukba Istent.


Több mint félezer jubiláns házaspár vett részt a szentmisén Fotó:martinus.hu

A szentbeszéd után a jubilánsok megerősítették esküvőn tett fogadalmukat, és a főpásztor megáldotta a párokat. A kezdeményezés még 2011-ben, a Családok Évében kezdődött, mára hagyománnyá, ünneppé nőtte ki magát Szombathelyen.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.