EUR: 330,90 Ft
CHF: 301,09 Ft
2019. október 20., vasárnap
Vendel

Egyéb Eger

Két keréken a nagyvilágban

A háború áldozataiért, a békéért és a biztonságos közlekedésért indult el két keréken Zelei József békenagykövet. Misszióját Habis László, Eger polgármestere is támogatta.

Zelei József, a „Két keréken a nagyvilágban” kerékpáros vállalkozás békenagykövete „Egy a célunk, a béke – Legyen béke – Soha többé háborút” elnevezéssel indította el 2018. évi országjáró béketúráját. Ehhez kapcsolódóan a békenagykövet kiírta a „Legek klubja – Legek városa” elnevezésű versenyt, amelyhez egy országos roadshow is kapcsolódik. Az eseménysorozattal a szervező az I. világháború áldozatai előtt tisztelgett, és a békés egymás mellett élés fontosságára hívta fel a figyelmet.


A 2018-as misszió kiemelt eleme a „Bringázz biztonságban!” baleset-megelőző és a „Bringázz az Egészségért!” egészségmegőrző program. Ezekről a témákról adott tájékoztatást a polgármesteri hivatalban Zelei József és Habis László polgármester, majd ezt követően együtt keresték fel a korábban közösen ültetett békefát az Erzsébet-udvarban, ahol egy emléktáblát is elhelyeztek.

Kapcsolódó Cikkek