EUR: 323,30 Ft
CHF: 286,92 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Eger

Két keréken a nagyvilágban

A háború áldozataiért, a békéért és a biztonságos közlekedésért indult el két keréken Zelei József békenagykövet. Misszióját Habis László, Eger polgármestere is támogatta.

Zelei József, a „Két keréken a nagyvilágban” kerékpáros vállalkozás békenagykövete „Egy a célunk, a béke – Legyen béke – Soha többé háborút” elnevezéssel indította el 2018. évi országjáró béketúráját. Ehhez kapcsolódóan a békenagykövet kiírta a „Legek klubja – Legek városa” elnevezésű versenyt, amelyhez egy országos roadshow is kapcsolódik. Az eseménysorozattal a szervező az I. világháború áldozatai előtt tisztelgett, és a békés egymás mellett élés fontosságára hívta fel a figyelmet.


A 2018-as misszió kiemelt eleme a „Bringázz biztonságban!” baleset-megelőző és a „Bringázz az Egészségért!” egészségmegőrző program. Ezekről a témákról adott tájékoztatást a polgármesteri hivatalban Zelei József és Habis László polgármester, majd ezt követően együtt keresték fel a korábban közösen ültetett békefát az Erzsébet-udvarban, ahol egy emléktáblát is elhelyeztek.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.