2018. szeptember 18., kedd
Diána

Egyéb Eger

Két keréken a nagyvilágban

A háború áldozataiért, a békéért és a biztonságos közlekedésért indult el két keréken Zelei József békenagykövet. Misszióját Habis László, Eger polgármestere is támogatta.

Zelei József, a „Két keréken a nagyvilágban” kerékpáros vállalkozás békenagykövete „Egy a célunk, a béke – Legyen béke – Soha többé háborút” elnevezéssel indította el 2018. évi országjáró béketúráját. Ehhez kapcsolódóan a békenagykövet kiírta a „Legek klubja – Legek városa” elnevezésű versenyt, amelyhez egy országos roadshow is kapcsolódik. Az eseménysorozattal a szervező az I. világháború áldozatai előtt tisztelgett, és a békés egymás mellett élés fontosságára hívta fel a figyelmet.


A 2018-as misszió kiemelt eleme a „Bringázz biztonságban!” baleset-megelőző és a „Bringázz az Egészségért!” egészségmegőrző program. Ezekről a témákról adott tájékoztatást a polgármesteri hivatalban Zelei József és Habis László polgármester, majd ezt követően együtt keresték fel a korábban közösen ültetett békefát az Erzsébet-udvarban, ahol egy emléktáblát is elhelyeztek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.