2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb XVIII.kerület

Két keréken jótékonykodtak

Ötödször rendeztek jótékonysági kerékpáros felvonulást a Semmelweis Egyetem I. Számú Bókay Gyermekklinikájától a XVIII. kerületi Bókay-kertig. A múlt vasárnapi Tour de Bókayval infúziós pumpára gyűjtöttek a klinika számára.

A Semmelweis Egyetem I. Számú Bókay Gyermekklinikája 2014-ben ünnepelte fennállásának 175. évfordulóját. Ez a jubileum egyben a hazai gyermekgyógyászat 175 éves születésnapja is volt, hiszen a Bókay Gyermekklinika hazánkban az első és legrégebbi, Európában is a negyedik legrégebbi alapítású gyermekklinika. A neves jubileumot a klinika egy jótékonysági célú kerékpáros családi nappal ünnepelte, összekötve a Bókay dinasztia két ágát képviselő gyermekklinikát és a XVIII. kerületi Bókay-kertet. Ezt a hagyományt folytatva idén már az 5. Tour de Bókay kerékpáros felvonulást tartották. Idén infúziós pumpákért tekertek a vállalkozó szelleműek.


Jó ügy érdekében zárták le az Üllői út felét vasárnap (Fotó: Máté Krisztián)

A klinikánál tartott bemelegítés után a kerékpáros menet a Bókay János utca Üllői út előtti torkolatától indult, majd az Üllői útra kikanyarodva végig az Üllőin haladt – mintegy tíz kilométer hosszan – a XVIII. kerületi Baross utcáig, onnan a Wlassics Gyula, Vasvári Pál utca útvonalon érte el a Bókay-kertet. Ott zumbával lazítottak a résztvevők, majd a számtalan kísérő program mellett véradással folytathatták egész napos jótékonysági akciójukat.

Bemelegítés a klinika udvarán (Fotók: Máté Krisztián)

Minden generáció aktív volt

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.