2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb XVIII.kerület

Két keréken jótékonykodtak

Ötödször rendeztek jótékonysági kerékpáros felvonulást a Semmelweis Egyetem I. Számú Bókay Gyermekklinikájától a XVIII. kerületi Bókay-kertig. A múlt vasárnapi Tour de Bókayval infúziós pumpára gyűjtöttek a klinika számára.

A Semmelweis Egyetem I. Számú Bókay Gyermekklinikája 2014-ben ünnepelte fennállásának 175. évfordulóját. Ez a jubileum egyben a hazai gyermekgyógyászat 175 éves születésnapja is volt, hiszen a Bókay Gyermekklinika hazánkban az első és legrégebbi, Európában is a negyedik legrégebbi alapítású gyermekklinika. A neves jubileumot a klinika egy jótékonysági célú kerékpáros családi nappal ünnepelte, összekötve a Bókay dinasztia két ágát képviselő gyermekklinikát és a XVIII. kerületi Bókay-kertet. Ezt a hagyományt folytatva idén már az 5. Tour de Bókay kerékpáros felvonulást tartották. Idén infúziós pumpákért tekertek a vállalkozó szelleműek.


Jó ügy érdekében zárták le az Üllői út felét vasárnap (Fotó: Máté Krisztián)

A klinikánál tartott bemelegítés után a kerékpáros menet a Bókay János utca Üllői út előtti torkolatától indult, majd az Üllői útra kikanyarodva végig az Üllőin haladt – mintegy tíz kilométer hosszan – a XVIII. kerületi Baross utcáig, onnan a Wlassics Gyula, Vasvári Pál utca útvonalon érte el a Bókay-kertet. Ott zumbával lazítottak a résztvevők, majd a számtalan kísérő program mellett véradással folytathatták egész napos jótékonysági akciójukat.

Bemelegítés a klinika udvarán (Fotók: Máté Krisztián)

Minden generáció aktív volt

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.