EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Ózd

Két napig szólt a jazz és a rock

2010-ben indult hódító útjára a Dancsok  Tamás és Varga Tibor által megálmodott zenei program, amely mostantól a „Jazz & Rock Parádé” nevet viseli. Az elmúlt években a zenei stílusok nem különültek el élesen egymástól, idén azonban a szervezők engedtek a közönség akaratának: az első napon a populáris jazztől, a másodikon a rockzenétől volt hangos a Digitális Erőmű és a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark közötti terület.

A jó hangulatot a hagyományokat folytatva utcazenészek alapozták meg, a nagyszínpadot először a Kriszta La Vista formáció (a szaxofonnál Varga Tiborral) vette birtokba. A négytagú csapatot a 23 fős Budapest Jazz Orchestra követte „The Real Queen” című műsorával. Magyarország legnépszerűbb big bandjének valamennyi tagja végzett jazz-zenész, ami lehetővé teszi, hogy bármilyen stílusban képesek legyenek zenélni. Az egykor Freddie Mercury által vezetett világhírű zenekar átdolgozott, újragondolt slágereit ezúttal Csordás Levente, Wolf Kati és Kocsis Tibor énekelte el, remekül.


Fotó: Lokál
A B52 zenészei több ismert slágert is előadtak

A második nap programját a két legendás helyi formáció nyitotta. A 70-es évek sikercsapata, a Delta a saját dalai mellett ezúttal is jól ismert világslágereket játszott a színpadon, az Oláh Zsolt vezette thrash metal formáció, a Remorse pedig a tőle megszokott energiával zúzott.

Fotó: Lokál
A Delta ismét hazai színpadon bizonyított

Az első vendégegyüttes a B52 volt, amelynek tagjai olyan zenekaroknak voltak aktív zenészei, mint a P. Mobil, a Prognózis vagy éppen a Dinamit. A formáció a saját dalok mellett az imént említett csapatok jól ismert dalaival is színesítették műsorukat. A Jazz & Rock Parádén két kiváló énekes, Kálmán György és Janicsák István állt a mikrofon mögött. Az i-re a pontot ezúttal a Hooligans tette fel. Ördög Csipa és zenésztársai visszatérő vendégei az ózdi zenei fesztiválnak, rajongóiknak pedig idén sem kellett csalatkozniuk a fiúkban: borult a bárpult, az asztal meg a szék.


Fotó: Lokál
A Hooligans gyakran látogat Ózdra, ezúttal is hatalmas bulit csaptak

2019-ben jön a jubileumi, tizedik Ózdi Jazz & Rock Parádé. A szervezőket ismerve biztosak lehetünk benne, hogy a minőség miatt akkor sem kell aggódnunk.

Fotó: Lokál
A KrisztaLaVista formáció Varga Tibor szaxofonossal

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.