EUR: 323,21 Ft
CHF: 287,01 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb IX.kerület

Két világklasszisát is elveszítette a Fradi

Két nagy játékosát is elveszítette a Ferencváros vízilabdacsapata. A tizennyolc év elteltével megszerzett magyar bajnoki cím és az Európa Liga-győzelem után ugyanis a kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó Madaras Norbert és az egyszeres ötkarikás győztes Varga Dániel bejelentette visszavonulását.

Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója hozzátette, hogy mindkét klasszis marad a klubnál: Madaras szakosztályvezetőként, a 34 esztendős Varga pedig az ifjúsági csapat edzőjeként dolgozik tovább.


– Azt gondolom, jelenleg ma a vízen kívül ez az egyik legjobb állás a vízilabdában. Folytatni szeretném az évekkel ezelőtt elkezdett munkát – jelentette ki a kétszeres világbajnok Madaras Norbert. Társa, Varga Dániel elmondta, egy hete döntötte el véglegesen, hogy abbahagyja az aktív sportolást.
– Azzal lett teljes a pályafutásom, hogy az utolsó két évet a Ferencvárosban töltöttem el. Szeretnék edzőként maradandót alkotni, és azt a szemléletet, amely végigkísérte pályafutásomat, átadni a fiataloknak – nyilatkozta Varga Dániel, akinek „évtizedes álma” válik valóra azzal, hogy edzősködhet.

Madaras Norbert (fehér sapkában) mindent megnyert, amit meg lehet nyerni, mostantól szakosztályvezetőként dolgozik a Ferencvárosnál (MTI Fotó: Kovács Anikó)

Persze nemcsak távozók, hanem érkezők is vannak a Fradinál. A legnagyobb hazai riválistól, a Szolnoktól jön az ausztrál Aaron Younger, valamint Mezei Tamás, mellettük Gór-Nagy Miklós és Kállay Márk csatlakozik a kerethez.
Nyíri Zoltán, a klub operatív igazgatója elmondta, tavaly, a szezon előtt három döntőt céloztak meg, ebből most sem szeretnének lejjebb adni, éppen ezért a Magyar Kupában és a bajnokságban is a döntőbe kerülés a minimális elvárás, míg a Bajnokok Ligájában újoncként a Hannoverben sorra kerülő nyolcas döntőben szeretnék látni az együttest.


Varga Dénes a gyerekeknek adhatja át mindazt, amit az évek során megtanult (Fotó: mti)

– Két világklasszissal szegényebb lett a vízilabda-társadalom és a Ferencváros is, az újonnan érkezőknek pedig a tovább épülő struktúrába kell beilleszkedniük, és hozzá kell tenniük a tőlük telhető legjobbat. A legnagyobb kihívást talán az jelenti, hogy a Bajnokok Ligája-szereplés teljesen más terheléssel jár együtt – mondta el Varga Zsolt, a csapat edzője, akinek a munkáját az is nehezíti majd, hogy a játékosok nagy részével csak szeptember 16-tól tud együtt készülni, míg a legrangosabb európai kupasorozatban 27-én már mérkőzést rendeznek.

A csapat által idén elnyert két trófeát, a magyar bajnoki címért járó kupát és az Eurokupát kiállították a Groupama Arénában található üzletben, ahol a szurkolók egy hónapon keresztül fényképezkedhetnek velük.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.