EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb Székesfehérvár

Kevés a buszsofőr

Annyira kevés a buszvezető Fejér megyében, hogy toborzókampányt indított a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (KNYKK). A cég dolgozóinak „fejpénzt” fizetnek, ha ajánlanak valakit.

C kategóriás jogosítvánnyal már rendelkező gépjárművezetőket toboroz a közlekedési központ. A jelentkezők részére díjtalan buszos képzést és tanulmányi szerződést ajánlanak. Ha a KNYKK Zrt. jelenlegi dolgozója ajánlásával érkezik jelentkező és a sikeresen elvégzett tanfolyamok után munkába is áll, két részletben összesen 50 ezer forint jutalomban részesül az őt ajánló munkavállaló.


Első körben a „C” kategóriás jogosítvánnyal már rendelkezőket célozzák meg Fotó: K. Mátyás Bertalan

Az autóbuszvezetők létszámhiányának pótlására képzési tervet dolgozott ki a KNYKK Zrt. HR-osztálya. Első körben a C kategóriás jogosítvánnyal már rendelkezőket célozzák meg, akik szívesen váltanának. Újsághirdetésekkel és autóbuszok külső felületén elhelyezett reklámokkal toboroznak jelentkezőket, akik vállalják, hogy részt vesznek a társaság által biztosított D kategóriás és GKI képzésen, majd pedig dolgozóik lesznek.

– Ezekben a hetekben, napokban várjuk a jelentkezéseket. Nincs létszámkorlát, tehát akármennyien jelentkeznek, és vállalják, hogy a későbbiekben autóbuszvezetőként dolgoznak, elindul a képzés. Most elsősorban Székesfehérváron és környékén, valamint Esztergomban is környékén dolgoznak majd azok, aki sikeresen végzik el a tanfolyamokat, de az egész régióban el lehet helyezkedni a későbbiekben induló képzésekkel – közölte a társaság.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.