EUR: 334,52 Ft
CHF: 304,52 Ft
2019. november 22., péntek
Cecília

Sport

Kiborult az isteni Diego! Mi lesz így Argentínával?

Teljes sokkban Argentína és Diego Maradona, a horvátok pedig a mennybe mentek azután, hogy egy elképesztő meccsen a horvát válogatott 3-0-ra legyőzte az argentin együttest csütörtök este az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. Diego Maradona hiába rágta le a körmét, hiába szurkolt kitartóan, az 57 éves legenda nem hozott szerencsét hazájának. Ehhez persze az is kellett, hogy Leo Messi csak árnyéka legyen önmagának. Mutatjuk hogyan élte meg Maradona a pokolian kínos meccset!

Az argentinok kapitánya Jorge Sampaoli sem bírta idegekkel a súlyos vereséget

Az utolsó percekig vártuk, hogy Argentína összeszedi magát és Leo Messit végre igazán elkezdni érdekelni a játék. De mintha nem is lett volna önmaga a csütörtök esti meccsen, ráadásul a szerencse sem állt mellé. Egyetlen helyzetet sem tudott gólra váltani és úgy tűnt, meg is bénította ez a fajta nyomás egy idő után. De nem lenne igazságos csak őt hibáztatni a csúfos, 3-0-ás vereség után, az argentin csapat egyszerűen nem volt jó formában és most már nincs is saját kezükben a sorsuk. Továbbjutásuk a csoportmeccsek alakulásától függ, azaz már “matekozni” kell. Ez pedig óriási kudarc a csapat számára, ahogy az Izland elleni szombati 1-1 is az volt. Diego Maradona akkor a szövetségi kapitányt, Jorge Sampaolit kritizálta.


“Ha a válogatott így játszik, akkor Sampaoli nem térhet vissza Argentínába. Szégyen, hogy nincs kész játékstílusa a csapatnak”- mondta a játékosként világbajnok szakember. Hozzátette, mindenki tudja, hogy a magas izlandi játékosok jól fejelnek, ezért értelmetlen volt beívelésekkel próbálkozni ellenük.
Maradona, akinek vezetésével a 2010-es vb-n a negyeddöntőben esett ki Argentína, úgy fogalmazott, Messiék közel állnak ahhoz, hogy a horvátok és az nigériaiak elleni meccsüket elveszítsék, így már a csoportkör után búcsúzhatnak. Ez pedig legutóbb a 2002-es vb-n fordult elő. Az Isteni Diegónak pedig igaza lett, a horvátoktól kikaptak, a nigériaiak ellen pedig majd csak jövő kedden játszanak. A horvátok eközben a házigazda orosz, valamint az uruguayi és a francia együttest követően negyedikként jutottak be a legjobb tizenhat közé.

Mindenesetre Maradonán nem múlott volna a továbbjutás. Végig feszülten szurkolt. Mutatjuk mennyire izgult!


36. perc: az állás 0-0, de Maradonát érthetően nagyon zavarják a kihagyott helyzetek és a bénázás

53. perc: Caballero az argentin tizenhatoson belül rosszul játszott meg egy hazaadást, a labdát nem tudta átemelni a tőle hat méterre álló Ante Rebicen, aki a kapus fölött kapásból lőtt a kapu bal oldalába (1-0).

59. perc: Maradona korábban elnézést kért, amiért az izlandi meccsen a lelátón szivarozott, bevallotta: nem tudta, hogy manapság már nem szabad dohányozni a stadionokban. Majd felszólította a honfitársait, hogy jobban szurkoljanak, mint valaha. Diego ezúttal nem szegte meg a szabályokat, de 1-0-nál már annyira izgult, hogy a körmét rágta. Úgy látszik a szivar helyett más feszültségoldó kellett a legendának.

63. perc: Maradona: Ezt már nézni sem bírom! (miután Messi kb. 1 méterről hagyta ki a helyzetet)

80. perc: Egy horvát ellentámadást Luka Modric 22 méterről leadott lövéssel zárt le, ami az argentin kapu bal oldalában kötött ki (2-0).

91. perc: Újabb, de már létszámfölényben lévő kontrát vezettek a horvátok, akik ziccerig kipasszolták az argentin védelmet, Ivan Rakitic pedig közelről lőtt a kapuba (3-0). Ekkor Maradona mintha a könnyeit törölte volna:


Volt egy pont, amikor a kommentátor Hajdú B. István is felsóhajtott Maradona láttán: Isteni Diego… Istenem, mi lesz veled Argentína?

Kapcsolódó Cikkek