EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Tatabánya

Kiemelkedően teljesítő diákokat köszöntöttek

Tatabányai diákok és felkészítő tanáraik kaptak elismerést a Városházán. A város azokat a tanulókat ismerte el, akik rangos tanulmányi versenyeken vettek részt és értek el jó eredményeket ebben a tanévben.

Szerdán a tanulmányi versenyeken előkelő helyezéseket elért középiskolás diákokat és felkészítő tanáraikat ismerte el a Tatabánya Középfokú Oktatási Intézményeiért Közalapítvány és a város vezetése. Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere köszöntőbeszédében kiemelte, hogy versenyképességünk megőrzéséért európai körülményeket kell biztosítani az oktatási intézményekben. Az okleveleket Schmidt Csaba és Szalai Imre, a Tatabánya Középfokú Oktatási Intézményeiért Közalapítvány kuratóriumának elnöke adta át 49 diáknak és az őket a versenyekre felkészítő pedagógusoknak.


Tatabánya polgármestere három különdíjat is átadott a legkiemelkedőbb eredményt elért diákoknak. Elismerést vehetett át a városvezetőtől Topercer Péter, az Árpád Gimnázium tanulója, Magda Martin, a Bánki Donát – Péch Antal Szakgimnázium diákja és Stock Tibor, a Fellner Jakab Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulója. A díjazottak és a meghívott vendégek tiszteletére a Kossuth Lajos Közgazdasági és Humán Szakgimnázium diákjai adtak műsort.

A középiskolák legjobbjai után egy nappal a legeredményesebb általános iskolás diákokat köszöntötték a Városházán. A három legkiemelkedőbben teljesítő tanuló ezúttal is polgármesteri különdíjat vehetett át. Schmidt Csaba külön elismerését Bakos Katinka, a Dózsakerti Váci Mihály, Jenei Dorka, a Felsőgallai Széchenyi István és Német Eszter, a Kodály Zoltán Általános Iskola diákja vehette át. A közgyűlési teremben rendezett ünnepségen Schmidt Csaba polgármester és John Katalin alpolgármester összesen 75 diákot és 43 felkészítő pedagógust köszöntött.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.