EUR: 323,24 Ft
CHF: 286,36 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Tatabánya

Kiemelkedően teljesítő diákokat köszöntöttek

Tatabányai diákok és felkészítő tanáraik kaptak elismerést a Városházán. A város azokat a tanulókat ismerte el, akik rangos tanulmányi versenyeken vettek részt és értek el jó eredményeket ebben a tanévben.

Szerdán a tanulmányi versenyeken előkelő helyezéseket elért középiskolás diákokat és felkészítő tanáraikat ismerte el a Tatabánya Középfokú Oktatási Intézményeiért Közalapítvány és a város vezetése. Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere köszöntőbeszédében kiemelte, hogy versenyképességünk megőrzéséért európai körülményeket kell biztosítani az oktatási intézményekben. Az okleveleket Schmidt Csaba és Szalai Imre, a Tatabánya Középfokú Oktatási Intézményeiért Közalapítvány kuratóriumának elnöke adta át 49 diáknak és az őket a versenyekre felkészítő pedagógusoknak.


Tatabánya polgármestere három különdíjat is átadott a legkiemelkedőbb eredményt elért diákoknak. Elismerést vehetett át a városvezetőtől Topercer Péter, az Árpád Gimnázium tanulója, Magda Martin, a Bánki Donát – Péch Antal Szakgimnázium diákja és Stock Tibor, a Fellner Jakab Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulója. A díjazottak és a meghívott vendégek tiszteletére a Kossuth Lajos Közgazdasági és Humán Szakgimnázium diákjai adtak műsort.

A középiskolák legjobbjai után egy nappal a legeredményesebb általános iskolás diákokat köszöntötték a Városházán. A három legkiemelkedőbben teljesítő tanuló ezúttal is polgármesteri különdíjat vehetett át. Schmidt Csaba külön elismerését Bakos Katinka, a Dózsakerti Váci Mihály, Jenei Dorka, a Felsőgallai Széchenyi István és Német Eszter, a Kodály Zoltán Általános Iskola diákja vehette át. A közgyűlési teremben rendezett ünnepségen Schmidt Csaba polgármester és John Katalin alpolgármester összesen 75 diákot és 43 felkészítő pedagógust köszöntött.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.