EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb XIV.kerület

Kipróbáltuk a kutyás élményparkot!

Átadták Magyarország legjobban felszerelt kutyás élményparkját a Városligetben. Mi sem természetesebb, mint hogy a Lokál kipróbálta. Szinte csak jó élményekkel gazdagodtunk, egy nagy hiányosságot azért felfedeztünk.

A Hermina útnál, a régi, romos, egykori állatorvosi rendelő helyén épült a kutyás élménypark, ahol minden a kutyákért van. A mintegy 5200 négyzetméteren dombos terepplasztikákkal megformált felszínű ügyességi pálya, ugratók, hidak és rejtett alagutak várják kedvenceinket. Az ügyességi pálya központi részén egy 60 négyzetméteres homokos felületet is létrehoztak, ahol a kutyák kedvükre áshatnak. A nagy melegben a legtöbb kutya viszont a nyugati oldalon kialakított 70 négyzetméteres, több medencéből álló kutyapancsoló körül ugrált, sőt, volt olyan négylábú, aki nemes egyszerűséggel belefeküdt a vízbe. A tervezők sáros időre is gondoltak, a Városligeti körút felőli kijáratnál a kerti csapoknál le is lehet csutakolni a kutyákat.

Nagyon fontos, hogy mivel a kutyásparkot közvilágítással is ellátták, a terület éjszaka és télen is alkalmas a kései sétáltatásra, játékra. A felelős kutyatartás támogatása érdekében számos kutyaürülék-gyűjtő és ivókút került a parkba. Sajnos egy negatívumot is meg kell jegyeznünk: a gazdikra nem nagyon gondoltak a park építői, így ők szükség esetén nem tudnak elmenni a mellékhelyiségbe, mert az nem épült.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.