EUR: 323,47 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb XIV.kerület

Kipróbáltuk a kutyás élményparkot!

Átadták Magyarország legjobban felszerelt kutyás élményparkját a Városligetben. Mi sem természetesebb, mint hogy a Lokál kipróbálta. Szinte csak jó élményekkel gazdagodtunk, egy nagy hiányosságot azért felfedeztünk.

A Hermina útnál, a régi, romos, egykori állatorvosi rendelő helyén épült a kutyás élménypark, ahol minden a kutyákért van. A mintegy 5200 négyzetméteren dombos terepplasztikákkal megformált felszínű ügyességi pálya, ugratók, hidak és rejtett alagutak várják kedvenceinket. Az ügyességi pálya központi részén egy 60 négyzetméteres homokos felületet is létrehoztak, ahol a kutyák kedvükre áshatnak. A nagy melegben a legtöbb kutya viszont a nyugati oldalon kialakított 70 négyzetméteres, több medencéből álló kutyapancsoló körül ugrált, sőt, volt olyan négylábú, aki nemes egyszerűséggel belefeküdt a vízbe. A tervezők sáros időre is gondoltak, a Városligeti körút felőli kijáratnál a kerti csapoknál le is lehet csutakolni a kutyákat.

Nagyon fontos, hogy mivel a kutyásparkot közvilágítással is ellátták, a terület éjszaka és télen is alkalmas a kései sétáltatásra, játékra. A felelős kutyatartás támogatása érdekében számos kutyaürülék-gyűjtő és ivókút került a parkba. Sajnos egy negatívumot is meg kell jegyeznünk: a gazdikra nem nagyon gondoltak a park építői, így ők szükség esetén nem tudnak elmenni a mellékhelyiségbe, mert az nem épült.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.