EUR: 323,08 Ft
CHF: 286,07 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Nagykanizsa

Kiütéses Kanizsa-siker

Lehengerlő játékkal aratott magabiztos győzelmet az UFC a Nagyatád ellen az NB III-ért vívott osztályozó első összecsapásán. A kanizsaiak nem akarták a döntést a visszavágóra hagyni, s az 5-0-s siker láttán talán nem elhamarkodott kijelenteni: a Gombos-fiúk ősztől magasabb osztályban szerepelhetnek. A visszavágót persze szombaton azért le kell játszani.

UFC Nagykanizsa–Nagyatádi FC 5-0 (2-0)
Nagykanizsa, 3800 néző, vezette: Gaál Á. (Keszthelyi, Gyürüsi).
Nagykanizsa: Szabó Á. – Horváth B., Szabó B., Gerencsér, Csáki, Kretz (Kulcsár R., 79.), Horváth P. (Lőrincz, 62.), Hetesi (Márton, 72.), Kovács Gy., Horváth D., Péntek. Vezetőedző: Gombos Zsolt.
Gólszerzők: Kovács Gy. (12.), Csáki (45.), Péntek (56., 76.), Kulcsár R. (83.).


Egy bombaformában lévő fiatal együttest kapott ellenfélül a zalai megyebajnok az NB III-as osztályozón. A somogyi pontvadászat győztese tavasszal valamennyi meccsét megnyerte, de egész szezonbéli teljesítményére sem lehet panasz, hiszen 28 győzelemmel s 1-1 döntetlennel, illetve vereséggel zárt, a nagyatádiak 107 gólt lőttek és 18-at kaptak. A hazai futball alsóbb régióit ismerők ugyan tudják, hogy a Somogy megyei bajnokság jóval gyengébb, mint a zalai, ám ettől függetlenül nem mehetett biztosra Gombos Zsolt csapata. Pláne, hogy az ellenfél kispadján a kanizsai illetőségű, tapasztalt Keszei Ferenc ült, akinek nem ismeretlen az UFC.

Rég nem tapasztalt hangulat: majdnem négyezer néző buzdította a házigazdákat (Fotó: Gergely Szilárd)

Hazai oldalon erős volt a fogadkozás, a gárda nem akart úgy járni, mint egy éve, amikor a Csongrád megyei Makó szertefoszlatta a feljutásról szőtt terveket az osztályozón. Az UFC ennek megfelelően – rég nem látott szép számú nézősereg előtt – már az első percekben magához ragadta a játék irányítását, s fölényét megtartotta végig a 90 perc során.


Az UFC a 12. percben jutott előnyhöz, amikor Kovács Gy. gyönyörű fejessel vette be a somogyi kaput, s hogy a szünetre megnyugtató előnnyel vonulhatott a kanizsai együttes, arról Csáki gondoskodott közvetlenül a félidő lefújása előtt. A második negyvenöt perc pedig álomszerű volt, a sérüléséből felépült Péntek Adriánnal nem bírtak az atádiak: a támadó az 56. és a 76. percben is bevette Vörös kapuját, s hogy az eufória még inkább teljes legyen, Kulcsár R. a 83. percben kialakította a végeredményt.

A találkozón bebizonyosodott, ez a Kanizsa nem véletlenül jutott el az Amatőr Kupa döntőjéig, s nyerte magabiztosan a zalai első liga küzdelmeit. S bár a futballban sok minden megtörténhet, az nehezen elképzelhető, hogy az UFC a szombati visszavágón hatgólos vereséget szenved. Augusztustól tehát újra a Nemzeti Bajnokságban szerepelhet a Nagykanizsa, amivel sok szurkoló álma válik valóra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.