2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Nagykanizsa

Kiütéses Kanizsa-siker

Lehengerlő játékkal aratott magabiztos győzelmet az UFC a Nagyatád ellen az NB III-ért vívott osztályozó első összecsapásán. A kanizsaiak nem akarták a döntést a visszavágóra hagyni, s az 5-0-s siker láttán talán nem elhamarkodott kijelenteni: a Gombos-fiúk ősztől magasabb osztályban szerepelhetnek. A visszavágót persze szombaton azért le kell játszani.

UFC Nagykanizsa–Nagyatádi FC 5-0 (2-0)
Nagykanizsa, 3800 néző, vezette: Gaál Á. (Keszthelyi, Gyürüsi).
Nagykanizsa: Szabó Á. – Horváth B., Szabó B., Gerencsér, Csáki, Kretz (Kulcsár R., 79.), Horváth P. (Lőrincz, 62.), Hetesi (Márton, 72.), Kovács Gy., Horváth D., Péntek. Vezetőedző: Gombos Zsolt.
Gólszerzők: Kovács Gy. (12.), Csáki (45.), Péntek (56., 76.), Kulcsár R. (83.).


Egy bombaformában lévő fiatal együttest kapott ellenfélül a zalai megyebajnok az NB III-as osztályozón. A somogyi pontvadászat győztese tavasszal valamennyi meccsét megnyerte, de egész szezonbéli teljesítményére sem lehet panasz, hiszen 28 győzelemmel s 1-1 döntetlennel, illetve vereséggel zárt, a nagyatádiak 107 gólt lőttek és 18-at kaptak. A hazai futball alsóbb régióit ismerők ugyan tudják, hogy a Somogy megyei bajnokság jóval gyengébb, mint a zalai, ám ettől függetlenül nem mehetett biztosra Gombos Zsolt csapata. Pláne, hogy az ellenfél kispadján a kanizsai illetőségű, tapasztalt Keszei Ferenc ült, akinek nem ismeretlen az UFC.

Rég nem tapasztalt hangulat: majdnem négyezer néző buzdította a házigazdákat (Fotó: Gergely Szilárd)

Hazai oldalon erős volt a fogadkozás, a gárda nem akart úgy járni, mint egy éve, amikor a Csongrád megyei Makó szertefoszlatta a feljutásról szőtt terveket az osztályozón. Az UFC ennek megfelelően – rég nem látott szép számú nézősereg előtt – már az első percekben magához ragadta a játék irányítását, s fölényét megtartotta végig a 90 perc során.


Az UFC a 12. percben jutott előnyhöz, amikor Kovács Gy. gyönyörű fejessel vette be a somogyi kaput, s hogy a szünetre megnyugtató előnnyel vonulhatott a kanizsai együttes, arról Csáki gondoskodott közvetlenül a félidő lefújása előtt. A második negyvenöt perc pedig álomszerű volt, a sérüléséből felépült Péntek Adriánnal nem bírtak az atádiak: a támadó az 56. és a 76. percben is bevette Vörös kapuját, s hogy az eufória még inkább teljes legyen, Kulcsár R. a 83. percben kialakította a végeredményt.

A találkozón bebizonyosodott, ez a Kanizsa nem véletlenül jutott el az Amatőr Kupa döntőjéig, s nyerte magabiztosan a zalai első liga küzdelmeit. S bár a futballban sok minden megtörténhet, az nehezen elképzelhető, hogy az UFC a szombati visszavágón hatgólos vereséget szenved. Augusztustól tehát újra a Nemzeti Bajnokságban szerepelhet a Nagykanizsa, amivel sok szurkoló álma válik valóra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.