EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Szekszárd

Kivirágzik a megyeszékhely

Szekszárdon minden évben kiemelt feladat a közterületek szépítése, a városvezetés számára fontos, hogy a lakosság és az ide látogatók rendezett városképpel találkozzanak. Idén több mint 23 ezer palántával díszítik az önkormányzat munkatársai a közterületeket, ebből 8500 darab saját szaporítású virágtő – értesültünk a polgármesteri kabinet közleményéből.

Ezúttal a megyeszékhelyen olyan területekre is kerülnek virágok, amelyek eddig nem voltak érintettek a virágosításban, így idén a program keretében negyvenhárom közterületi részen ültetnek növényeket. Szekszárd 2003 óta többször vett részt környezetszépítő versenyen, és számos alkalommal nyert el díjat. 2017-ben egy újabb kategóriában ért el sikert a város, ugyanis kamarai különdíjjal ismerték el az önkormányzat munkáját.

Idén több mint 23 ezer palántával díszítik Szekszárd közterületeit. Fotó: Nagy Nándor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.