EUR: 323,97 Ft
CHF: 285,38 Ft
2018. szeptember 26., szerda
Jusztina

Belföld

Kizuhant kislány – DNS-mintát vettek a szülőktől

Ismét beidézte a rendőrség a Kistarcsán egy negyedik emeleti lakásból kizuhant Panni szüleit, és DNS-mintát vettek tőlük. A szülők nem értik, mit akarnak a nyomozók, hiszen kislányuk keresztanyja is bevallotta, hogy felügyelet nélkül hagyta az állítása szerint alvó gyermeket.

A mai napig nem hegedtek be a Pannika elvesztése által okozott lelki sebei az Adamecz családnak. Mint ismert, Kistarcsán 2017. május 20-án kizuhant egy hároméves kislány egy ház negyedik emeleti lakásából. A nyomozás azóta is tart, a szülők azt akarják, hogy a hatóság végre mondja ki a felelős nevét.
Az ügyben több gyanús körülmény is felmerült, hiszen a kislány vérében magas, 0,46 százalékos alkoholszintet mértek. Ez a szakértő szerint azt jelenti, hogy valaki alkoholt adott a gyermeknek. Ilyen alkoholszinttel azonban aligha lett volna képes koordinált mozgásra, pláne nem egy nehéz szék tologatására. A tragédiát ugyanis az okozta, hogy valaki egy széket tolt a tetőtéri lakás ablakához, és a gyermek arra állva tudott felmászni a bukóablakhoz.
– Az egész életünk ráment a tragédiára. A feleségemmel szakítottunk, szinte nem is beszélünk egymással – mondta letörten Tamás, akinek nincs olyan napja, hogy ne jutna eszébe kislányának arca.
A rendőrség már másodszor vett DNS-mintát  a szülőktől, az apa úgy tudja, hogy a lakásban talált, a bűncselekménnyel kapcsolatos tárgyról vett mintával akarják összevetni az övékét. Forrásaink szerint a rendőrség azt is vizsgálja, hogy megfelel-e a valóságnak a szülők állítása, miszerint a tragédia után értek haza. Ez ugyanis a felelősség megállapításánál kulcsfontosságú.
– A szülők felelősségét boncolgatja a hatóság, de álláspontom szerint ők a halálesettel kapcsolatban semmilyen szinten nem vonhatók felelősségre, hiszen rábízták Pannit a keresztanyjára, aki telefonált nekik, hogy el kell mennie, de ettől függetlenül nem hagyhatta volna ott a hároméves gyermeket felügyelet nélkül – mondta dr. Lichy József, a család ügyvédje.
Mint ismeretes, a hároméves Pannira keresztanyja vigyázott, amíg a szülők dolgoztak. Az ideiglenes bébiszitter azonban hamarabb eljött a kistarcsai albérletből, mint ahogy Panni anyja és apja hazaért volna. Így a gyerek egyedül maradt, majd felmászott az ablakba, ahonnan kizuhant és szörnyethalt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megműtötték a soroksári gyilkost

  Megműtötték a soroksári gyilkost

  Szakértők vizsgálják a soroksári gyilkos cellájában lévő mobiltelefonokat. Az egyik készülék feltehetően az áldozaté. Az is kiderült, hogy Kardosné Gyurik Krisztina orrba üthette R.

 • Magyarország nem enged a zsarolásnak

  Magyarország nem enged a zsarolásnak

  Az Országgyűlés európai ügyek bizottsága azt kéri, hogy a parlament ne engedjen a bevándorláspárti brüsszeli zsarolásnak a Soros-Sargentini-jelentéssel kapcsolatban.

 • A jövő közlekedése Budapesten

  A jövő közlekedése Budapesten

  A Hello Tomorrow idén januárban alakult magyar képviseletének bemutatkozó rendezvényén Európa legizgalmasabb, mobilitással foglalkozó vállalkozásai is jelen lesznek.

 • Orbán Viktor megmutatta unokáját

  Orbán Viktor megmutatta unokáját

  Jó reggelt, Magyarország! – köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök követőit a Facebook oldalán, egy friss fotóval. Karjában harmadik unokája, Anna Adél, Orbán Ráhel és Tiborcz István második lánygyermeke, ezzel hivatalosan is bemutatták az Orbán család legújabb tagját.