2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Belföld

Kizuhant kislány – DNS-mintát vettek a szülőktől

Ismét beidézte a rendőrség a Kistarcsán egy negyedik emeleti lakásból kizuhant Panni szüleit, és DNS-mintát vettek tőlük. A szülők nem értik, mit akarnak a nyomozók, hiszen kislányuk keresztanyja is bevallotta, hogy felügyelet nélkül hagyta az állítása szerint alvó gyermeket.

A mai napig nem hegedtek be a Pannika elvesztése által okozott lelki sebei az Adamecz családnak. Mint ismert, Kistarcsán 2017. május 20-án kizuhant egy hároméves kislány egy ház negyedik emeleti lakásából. A nyomozás azóta is tart, a szülők azt akarják, hogy a hatóság végre mondja ki a felelős nevét.
Az ügyben több gyanús körülmény is felmerült, hiszen a kislány vérében magas, 0,46 százalékos alkoholszintet mértek. Ez a szakértő szerint azt jelenti, hogy valaki alkoholt adott a gyermeknek. Ilyen alkoholszinttel azonban aligha lett volna képes koordinált mozgásra, pláne nem egy nehéz szék tologatására. A tragédiát ugyanis az okozta, hogy valaki egy széket tolt a tetőtéri lakás ablakához, és a gyermek arra állva tudott felmászni a bukóablakhoz.
– Az egész életünk ráment a tragédiára. A feleségemmel szakítottunk, szinte nem is beszélünk egymással – mondta letörten Tamás, akinek nincs olyan napja, hogy ne jutna eszébe kislányának arca.
A rendőrség már másodszor vett DNS-mintát  a szülőktől, az apa úgy tudja, hogy a lakásban talált, a bűncselekménnyel kapcsolatos tárgyról vett mintával akarják összevetni az övékét. Forrásaink szerint a rendőrség azt is vizsgálja, hogy megfelel-e a valóságnak a szülők állítása, miszerint a tragédia után értek haza. Ez ugyanis a felelősség megállapításánál kulcsfontosságú.
– A szülők felelősségét boncolgatja a hatóság, de álláspontom szerint ők a halálesettel kapcsolatban semmilyen szinten nem vonhatók felelősségre, hiszen rábízták Pannit a keresztanyjára, aki telefonált nekik, hogy el kell mennie, de ettől függetlenül nem hagyhatta volna ott a hároméves gyermeket felügyelet nélkül – mondta dr. Lichy József, a család ügyvédje.
Mint ismeretes, a hároméves Pannira keresztanyja vigyázott, amíg a szülők dolgoztak. Az ideiglenes bébiszitter azonban hamarabb eljött a kistarcsai albérletből, mint ahogy Panni anyja és apja hazaért volna. Így a gyerek egyedül maradt, majd felmászott az ablakba, ahonnan kizuhant és szörnyethalt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ma született bölény

  Ma született bölény

  Hatalmas az öröm a Miskolci Állatkertben, megszületett a park első európai bölény borja. A kis bikaborjú augusztus végén jött a világra, a nagyközönségnek azonban csak nemrég mutatták be az új jövevényt.

 • Soltész: Magyarország a kereszténység védőbástyája

  Soltész: Magyarország a kereszténység védőbástyája

  Magyarország a kereszténység védőbástyája – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Somogy megyei Segesden, a Szent Lászlóról elnevezett helyi római katolikus templom felújítása alkalmából tartott szentmisén vasárnap.

 • Kövér: Magyarország visszaszerezte jövőjét

  Magyarország 2010 óta elvégzett munkájával visszaszerezte jövőjét, és ennek nyilvánvaló jele, hogy “mi magyarok nem bezárjuk a templomokat és az iskolákat”, hanem újakat építünk – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke vasárnap Budapesten, a Fasori Református Egyházközség hálaadó napján.