EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Belföld

Kóbor János: Csak lestük, ahogy a Lánchídig áll a sor

Az Omega koncertjével kezdődik június 29-én a Budai Ifjúsági Parkra emlékező Volt egyszer egy Ifipark sorozat második évada a Várkert Bazárban. Kóbor Jánost, a zenekar énekesét kértük, hogy idézzük fel az ottani estéket.

– A régi Omega-rajongóknak általában elsőre nem az ifiparkbeli koncertek jutnak eszükbe. 


– Jó megfigyelés. 1961-ben nyílt meg a park, azzal, hogy a fővárosi fiatalok disztingvált szórakozóhelye lehet. Mi 62-től játszottunk itt, és az érdeklődést látva jutott Rajnák László igazgató eszébe, hogy beatzenekarokat is érdemes meghívni.

– Szűkösnek bizonyult az Omega számára a park?


– 1968-ban, amikor az első angliai turné után hazatértünk, és meghirdettünk itt egy bulit, több mint 10 ezer ember jött el. Csak lestünk, ahogy megérkeztünk a helyszínre, hogy a Lánchídig állt a sor. Ezután döntöttünk úgy, hogy a nagyszabású előadásokat a Kisstadionban tartjuk.

/MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

– Tehát nem a hatvanas évek eleje volt a park fénykora?

– Nem, az inkább a hetvenes-nyolcvanas évek volt, amikor a második hullámban megalakuló zenekarok tűntek fel: Radics Béla bandái, a P. Mobil, a Piramis, később az Edda. Ez csak néhány név a sok közül.

– A visszaemlékezések alapján számomra úgy tűnik, az Ifipark inkább klubszerű intézmény volt.

– Olyasmi. Volt egy 1500-2000 fős törzsközönsége, amely mindig ott volt, hozzájuk csatlakoztak az előadók saját rajongói.

/Fotó: Fortepan

– A Várkert Bazár egy modern koncerthely, de nem nagyobb, mint az Ifipark…

– Ennek megfelelően készülünk a június 29-ei koncertre. Tréfásan azt mondogatjuk egymás között, hogy az interkontinentális föld-föld rakétákat ezúttal nem vetjük be, vagyis nem olyan show-t csinálunk majd, mintha az Arénában lépnénk föl. Ami a műsort illeti: elsősorban a kedvelt Omega-dalok szólalnak meg. Emellett megidézzük a kortársakat.

– Szavai mögött azt sejtem, hogy készül egy nagyobb projekt is…

– Az év végére készülünk el a Testamentum című lemezünkkel. Jövőre ezzel indulunk magyarországi sportcsarnokturnéra és külföldi utakra is. Ez egy új anyag, reméljük, tetszeni fog a zenekar kedvelőinek.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja, hiszen a kis- és középvárosok kezében van az ország jövője – hangoztatta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Kőszegen a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI) által szervezett, “Kreatív város – Fenntartható Vidék” (KRAFT) címet viselő konferencia megnyitóján.

  • Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal, premierekkel és egyéb rendhagyó programokkal várja harmincnégy budapesti teátrum a közönséget szombaton a Színházak éjszakáján, amelyhez számos vidéki színház is csatlakozik.