2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb XI.kerület

Kócsag a tűzfalon

Újbudán festett kócsagot a Színes Város Csoport. A 300 négyzetméternél nagyobb alkotás a Bertalan Lajos utca 16. szám alatt található társasház tűzfalára került fel, tervezője Zsuffa Zsanna Lídia.

– Szervezetünk életében mindenképpen mérföldkő ez a projektet – mondta el Flór Péter, a Színes Város főtitkára –, ugyanis hosszú távú munka alakulhat ki a jövőben a MOME-val.


Hosszú ideje követem a Színes Város tevékenységét – közölte Vargha Balázs, a MOME – Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Tervezőgrafika Tanszékének vezetője –, és kifejezetten jónak tartottam a közös munka ötletét, hiszen oktatás-módszertani szempontból is fontos, hogy egy grafikus tervező tudjon nagyobb léptékben gondolkodni, jó felület erre egy nagyméretű tűzfal.

Óriási kócsag hívja fel magára a Bertalan Lajos utcában járókelők figyelmét (Fotó: Színes Város)

A fővárosi önkormányzat az elsők között támogatta a Színes Város Csoportot, immáron többéves az együttműködés a felek között.

– Újbudán nem ez az első és szerencsére nem is az utolsó tűzfalfestmény, jelenleg is zajlanak az egyeztetések a Színes Város csapatával egy Gazdagrétre tervezett alkotásról – mondta Hoffmann Tamás, a kerület polgármestere, aki szerint rendkívül jók azok a kezdeményezések, amelyek a művészetet a múzeumokból, kiállítóterekből nem csupán az utcára viszik, de egyúttal széles körben is befogadhatóvá teszik.

Így készült a 300 négyzetméteres falfestmény (Fotó: Színes Város)Készül

Kapcsolódó Cikkek