EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb XI.kerület

Kócsag a tűzfalon

Újbudán festett kócsagot a Színes Város Csoport. A 300 négyzetméternél nagyobb alkotás a Bertalan Lajos utca 16. szám alatt található társasház tűzfalára került fel, tervezője Zsuffa Zsanna Lídia.

– Szervezetünk életében mindenképpen mérföldkő ez a projektet – mondta el Flór Péter, a Színes Város főtitkára –, ugyanis hosszú távú munka alakulhat ki a jövőben a MOME-val.


Hosszú ideje követem a Színes Város tevékenységét – közölte Vargha Balázs, a MOME – Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Tervezőgrafika Tanszékének vezetője –, és kifejezetten jónak tartottam a közös munka ötletét, hiszen oktatás-módszertani szempontból is fontos, hogy egy grafikus tervező tudjon nagyobb léptékben gondolkodni, jó felület erre egy nagyméretű tűzfal.

Óriási kócsag hívja fel magára a Bertalan Lajos utcában járókelők figyelmét (Fotó: Színes Város)

A fővárosi önkormányzat az elsők között támogatta a Színes Város Csoportot, immáron többéves az együttműködés a felek között.

– Újbudán nem ez az első és szerencsére nem is az utolsó tűzfalfestmény, jelenleg is zajlanak az egyeztetések a Színes Város csapatával egy Gazdagrétre tervezett alkotásról – mondta Hoffmann Tamás, a kerület polgármestere, aki szerint rendkívül jók azok a kezdeményezések, amelyek a művészetet a múzeumokból, kiállítóterekből nem csupán az utcára viszik, de egyúttal széles körben is befogadhatóvá teszik.

Így készült a 300 négyzetméteres falfestmény (Fotó: Színes Város)Készül

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.