EUR: 323,56 Ft
CHF: 284,52 Ft
2018. szeptember 26., szerda
Jusztina

Extra

Korda György: A Jóistenre bíztam az életem

Korda György bár vallásos családban nevelkedett, egészen addig nem tartotta magát igazán hívőnek, amíg három évvel ezelőtt az intenzív osztályon fekve a Jóisten kezébe nem adta sorsát. Az énekes azóta megnyugvást talált, hiszen tudja: mindig lesz egy hely számára odafent.

Fotó: Csudai Sándor

– Nagyon rossz időszakban, a második világháború idején voltam gyerek. Akkor semmi sem volt olyan egyszerű, mint manapság. A családom egy részét a németek vitték el, míg a másik része hadifogságba került, és bizony sokan csak a vallásba tudtak kapaszkodni, de azt is titokban. Így tettek a szüleim is, akik nagyon szigorúan tartották az előírásokat. Ennek ellenére belőlem nem lett kimondottan vallásos ember, bevallom, sokáig nem tudtam, hogy miben higgyek – kezdte Korda György, aki a legtöbb emberhez hasonlóan a legnehezebb időkben fordult Istenhez.


– 2012 és 2015 között három nagyon súlyos betegségem is volt. Először az epémmel, másodszor a májammal, harmadszor pedig a lépemmel voltak komoly problémák. Az intenzív osztályon fekve azt mondtam: „Istenem, a kezedbe adom a sorsom, tégy úgy, ahogy jónak látod. Ha terved van még velem, akkor segíts, ha nem, akkor ragadj el kérlek.” Azóta bizonyosságot nyertem a létezéséről, és megnyugvással élem az életem, hiszen tudom, mindig jó kezekben leszek – mesélte könnyek között az énekes, aki a napokban valami máson is nagyon meghatódott.

– Szinte napra pontosan harminc éve, hogy elhunyt az édesapám. Nincs olyan nap, hogy ne emlékeznék rá, de nemrég neki köszönhetően életem eddigi legmeghatóbb élményét éltem át. Kezembe akadt ugyanis a halotti könyve, amit hosszan és erősen a szívemhez szorítottam. Csak zokogtam, mint egy kisgyerek, azokban a pillanatokban valóban velem volt az apám. Ő egy csodálatos ember volt, az összes jó tulajdonságomat tőle örököltem, merthogy nagyon sok rossz tulajdonságom is van ám. Imádok például kártyázni, no meg persze sokáig éjszakázni – mondta a beszélgetés végén immár nevetve Korda.


Kapcsolódó Cikkek

  • Börtönbe megy Bill Cosby

    Börtönbe megy Bill Cosby

    Börtönbüntetésre ítélte kedden Bill Cosby amerikai komikust egy pennsylvaniai bíróság szexuális bűncselekmény miatt.

  • Tönkrement Bay Éva lakásétterme

    Tönkrement Bay Éva lakásétterme

    Nemrég a TV2 műsorában a MasterChef VIP-ben tért vissza a Magyar Televízió legendás bemondónője, Bay Éva. A tévés korábban lakáséttermet is üzemeltetett, de egy fiúcsapat tönkretette nála a berendezést, ráadásul volt, aki lopott is tőle.