EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Sport

Korrekordot döntött az OSC veterán vívó csapata

Alighanem a Guinness Rekordok könyvébe kívánkozik a napokban befejeződött 19. veterán vívó bajnokság. Az OSC három párbajtőrözőjének összéletkora ugyanis 239 évet tett ki. Az örökifjak természetesen folytatják, a cél a 250 év.

Fiatalokat megszégyenítő elszántsággal lépnek pástra a nyugdíjasok az OSC Semmelweis utcai vívó “szalonjában”, bár a hangzatos megfogalmazás sokkal inkább a terem hajdani fényének szól. A hely szelleme azonban kötelez, így a veteránok rendesen megizzasztják egymást. A három testőr doyenje, Boros Péter, aki minden bizonnyal a legidősebb vívó, a maga 85 évével. Hozzá képest szinte tacskó a 80 éves Libál Lajos és a 74 éves Bánhalmi János.


  • Testet, szellemet karban tart a sport – mondta Boros Péter. – Hetente kétszer járok edzésre, és ezen felül iskolát is adok, azaz mesterként is próbálok helyt állni.  Egyre több követőnk akad, hiszen a néhány éve még szűkös veterán mezőny egyre jobban bővül. Másoknak is jó példát mutatunk.

S ugyan egyik, másik porcikájukban azért érzik az idő múlását, a pástra lépve mindegyikük meggyógyul, nem sokat törődnek a néha, néha csikorgó ízületékkel. Ki nem  hagynának egyetlen edzést sem. Annál is inkább, mert a vívás, a sport szeretete mellett igazi társasági élet is folyik az edzés után a patinás teremben, és egy-egy sört is legurítanak. Csak az íze végett.

Mellesleg szabadidejük mellett, elég sok pénzt is áldoznak erre, hiszen a szövetség inkább csak a hazai versenyek rendezést támogatja, a külföldi világversenyekre saját zsebből fizetik. De úgy látszik, megéri.

Kapcsolódó Cikkek