EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Zalaegerszeg

Korszerűsödött kedvencünk, a Bóbita játszótér

A gyerekek biztonsága és az állagmegóvás érdekében felújították a Bóbita játszóteret, a korszerűsítésre az önkormányzat csaknem 17 millió forintot fordított. Mindemellett idén 10 éves a város legnagyobb játszótere. Két évvel ezelőtt adták át a vizesblokkot, amelyet pelenkázóval láttak el, az anyukák örömére.

A játszóteret azonban nemcsak zalaegerszegi kisgyermekek és szülők veszik igénybe, hanem a környező településekről is rendszeresen érkeznek. Városunkban összesen 83 köztéri játszótér van, amelyeket folyamatosan karbantart az önkormányzat, a felújításokra az elmúlt hónapokban közel 30 milliót költöttek, ám várhatóan további milliókból szépítik és bővítik játszóeszközökkel a környezetet. A Bóbita játszótéren többek között megújult a padozat és a tetők, valamint az elhasználódott ütéscsillapító burkolatot 200 négyzetméteren kicserélték, és a fa játékelemeket is lefestették.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.