2018. szeptember 18., kedd
Diána

Egyéb IV.kerület

Kozák Danuta ismét villantott

Kozák Danuta, az UTE versenyzője lett a magyar kajak-kenu válogatott legeredményesebb versenyzője a belgrádi Európa-bajnokságon.

Kozák Danuta már két évvel ezelőtt aranybetűkkel írta be magát a magyar kajak-kenu történelemkönyvébe. Az újpesti sportoló 2016-ban a kajak egyes 500 méteres versenyszámában elért győzelemével az első magyar kajakozó lett, aki négy aranyérmet nyert olimpiai játékokon, valamint Magyarország 500. érmét szerezte az olimpiák történetében. Azóta szerzett még egy elsőséget, így ötszörös olimpiai bajnok kajakozó, nem mellesleg a legtöbb olimpiai aranyérmet nyert magyar női kajakos lett. Ha ez esetleg nem lenne elég: 11 világbajnoki és immár 16 Európa-bajnoki aranyérme is van.


Kozák Danuta 500 méteren egyéniben is Európa-bajnok lett (Fotó: mti)

Nem csoda, hogy a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje, a Junior Prima Díj, a Magyar Érdemrend tisztikeresztje, a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal és a MOB Nők Sportjáért díj büszke tulajdonosa. Öt alkalommal volt az év magyar kajakozója, a sportág örökös bajnoka, Budapest és persze Újpest díszpolgára

Kozák Danutakét arany és egy ezüstérmet szerzett a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Az újpesti klasszis a mostani Európa-bajnokságon 500 méteren egyesben és négyesben is aranyérmet nyert, majd fáradtan ugyan, de a 200 méteres egyesben is rajthoz állt, és csak a lengyelek klasszisa, Marta Walczykiewicz tudta megelőzni.


– A végén a rajt nem sikerült jól, de nagyon boldog vagyok, hosszú volt a verseny. Nem tudom, mi lesz a jövőben, a következő válogatón 200 méteren is elindulok, nem csupán 500-on. Csak egy nagyon kicsi pihenés fér bele, utána máris folytatni kell a kemény munkát – mondta a verseny után Kozák Danuta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.