EUR: 323,30 Ft
CHF: 286,92 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb IV.kerület

Kozák Danuta ismét villantott

Kozák Danuta, az UTE versenyzője lett a magyar kajak-kenu válogatott legeredményesebb versenyzője a belgrádi Európa-bajnokságon.

Kozák Danuta már két évvel ezelőtt aranybetűkkel írta be magát a magyar kajak-kenu történelemkönyvébe. Az újpesti sportoló 2016-ban a kajak egyes 500 méteres versenyszámában elért győzelemével az első magyar kajakozó lett, aki négy aranyérmet nyert olimpiai játékokon, valamint Magyarország 500. érmét szerezte az olimpiák történetében. Azóta szerzett még egy elsőséget, így ötszörös olimpiai bajnok kajakozó, nem mellesleg a legtöbb olimpiai aranyérmet nyert magyar női kajakos lett. Ha ez esetleg nem lenne elég: 11 világbajnoki és immár 16 Európa-bajnoki aranyérme is van.


Kozák Danuta 500 méteren egyéniben is Európa-bajnok lett (Fotó: mti)

Nem csoda, hogy a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje, a Junior Prima Díj, a Magyar Érdemrend tisztikeresztje, a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal és a MOB Nők Sportjáért díj büszke tulajdonosa. Öt alkalommal volt az év magyar kajakozója, a sportág örökös bajnoka, Budapest és persze Újpest díszpolgára

Kozák Danutakét arany és egy ezüstérmet szerzett a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Az újpesti klasszis a mostani Európa-bajnokságon 500 méteren egyesben és négyesben is aranyérmet nyert, majd fáradtan ugyan, de a 200 méteres egyesben is rajthoz állt, és csak a lengyelek klasszisa, Marta Walczykiewicz tudta megelőzni.


– A végén a rajt nem sikerült jól, de nagyon boldog vagyok, hosszú volt a verseny. Nem tudom, mi lesz a jövőben, a következő válogatón 200 méteren is elindulok, nem csupán 500-on. Csak egy nagyon kicsi pihenés fér bele, utána máris folytatni kell a kemény munkát – mondta a verseny után Kozák Danuta.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.