EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Békéscsaba

Közlekedési rendőrök versenyeztek

Egy rangos szakmai versenynek adott otthont Békéscsaba és Gyula az elmúlt napokban. Nálunk zajlott ugyanis a VIII. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Verseny, amelyre az ország valamennyi megyei rendőr-főkapitányságáról és a Budapesti Rendőr-főkapitányságról is érkeztek háromfős csapatok.

A rendezvény megnyitója Gyulán volt, ahol dr. Görgényi Ernő, a város polgármestere köszöntötte a rendőröket. A rendezvényen részt vett Óberling József rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője és dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, Békés megye rendőrfőkapitánya, akik a megmérettetés jelentőségéről, a közlekedési rendőrök munkájának fontosságáról  beszéltek.


Az ünnepélyes megnyitó után a versenyzők elméleti teszteket töltöttek ki és feladatokat oldottak meg. A verseny gyakorlati része igen látványosan, a lakosság szeme láttára és bevonásával zajlott. A rendezvény második napján Gyulán látványos felvonulással indult a program. A versenyző rendőrök szolgálati autókkal és motorokkal hajtottak végig a fürdőváros utcáin. A villogó, szirénázó járművek sorát sokan nézték, a járókelők, köztük az óvodába, iskolába igyekvő gyermekek szinte minden utcában integettek a rendőröknek.

Gyulán, a Vértanúk útján két ügyességi pálya várta a versenyen indulókat. Az autósok és a motorosok egymás után mentek végig a bóják között, Békéscsabán pedig, a Petőfi utca–Andrássy út–Jókai utca kereszteződésében, a karos forgalomirányítók megmérettetése zajlott. A rendőrök mozdulatait rangos szakmai zsűri figyelte: Hazugáné Angyal Krisztina r. alezredes, az ORFK Titkársági Főosztályának kiemelt főreferense, Pausz Ferenc ny. r. ezredes, közlekedési szakértő, Takó Sándor ny. r. alezredes és Benkő Mihály, a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztályának főosztályvezető-helyettese.


A program eredményhirdetését Gyulán tartották. A versenyzők teljesítményét Szádvári József r. alezredes, az ORFK Baleset-megelőzési Osztályának kiemelt főreferense értékelte. Méltatta a résztvevők és kísérőik szakmai felkészültségét, valamint elismeréssel szólt a szervezők munkájáról is  tájékoztatott a police.hu.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.