2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Békéscsaba

Közlekedési rendőrök versenyeztek

Egy rangos szakmai versenynek adott otthont Békéscsaba és Gyula az elmúlt napokban. Nálunk zajlott ugyanis a VIII. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Verseny, amelyre az ország valamennyi megyei rendőr-főkapitányságáról és a Budapesti Rendőr-főkapitányságról is érkeztek háromfős csapatok.

A rendezvény megnyitója Gyulán volt, ahol dr. Görgényi Ernő, a város polgármestere köszöntötte a rendőröket. A rendezvényen részt vett Óberling József rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője és dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, Békés megye rendőrfőkapitánya, akik a megmérettetés jelentőségéről, a közlekedési rendőrök munkájának fontosságáról  beszéltek.


Az ünnepélyes megnyitó után a versenyzők elméleti teszteket töltöttek ki és feladatokat oldottak meg. A verseny gyakorlati része igen látványosan, a lakosság szeme láttára és bevonásával zajlott. A rendezvény második napján Gyulán látványos felvonulással indult a program. A versenyző rendőrök szolgálati autókkal és motorokkal hajtottak végig a fürdőváros utcáin. A villogó, szirénázó járművek sorát sokan nézték, a járókelők, köztük az óvodába, iskolába igyekvő gyermekek szinte minden utcában integettek a rendőröknek.

Gyulán, a Vértanúk útján két ügyességi pálya várta a versenyen indulókat. Az autósok és a motorosok egymás után mentek végig a bóják között, Békéscsabán pedig, a Petőfi utca–Andrássy út–Jókai utca kereszteződésében, a karos forgalomirányítók megmérettetése zajlott. A rendőrök mozdulatait rangos szakmai zsűri figyelte: Hazugáné Angyal Krisztina r. alezredes, az ORFK Titkársági Főosztályának kiemelt főreferense, Pausz Ferenc ny. r. ezredes, közlekedési szakértő, Takó Sándor ny. r. alezredes és Benkő Mihály, a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztályának főosztályvezető-helyettese.


A program eredményhirdetését Gyulán tartották. A versenyzők teljesítményét Szádvári József r. alezredes, az ORFK Baleset-megelőzési Osztályának kiemelt főreferense értékelte. Méltatta a résztvevők és kísérőik szakmai felkészültségét, valamint elismeréssel szólt a szervezők munkájáról is  tájékoztatott a police.hu.

Kapcsolódó Cikkek