EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Zalaegerszeg

Köztünk is élnek angyalok

Zalaegerszegen növekszik az adakozókedv. Ám mindig kell egy ember, aki mozgatórugója, lelkesítője az eseményeknek. Dudás Gyulát, a Zala Megyei Mozgássérültek Egyesületének elnökét saját és mások sorsa tanította és vezette erre az útra.

Kislánya betegen született, apaként megtapasztalta, milyen buktatókkal jár felnevelni egy ilyen gyermeket a másságot elutasító társadalomban. De elérte, hogy a kislány 4,4-es átlaggal a legjobb iskolákban tanulhatott. Eközben édesapját fél év alatt elvitte a gyilkos kór, nála pedig 10 évvel ezelőtt Parkinson-kórt állapítottak meg, ám megtanult együtt élni a betegséggel. Mindig van ötlete, mindig fogékony mások problémáira, küldetésévé vált, hogy szebbé varázsolja mások életét mint egy láthatatlan szárnyú angyal. Neki köszönhetjük, hogy adománybolt nyílt Zalaegerszegen, a Balatoni út 3. szám alatt!


– Amikor megválasztottak elnöknek, sikerült kiharcolnom, hogy legyen egy klubhelyiségünk, amelynek egy részét arra használtuk, hogy ott helyeztük el az adományokat a rászoruló tagoknak. Folyamatosan dolgoztam azon, hogy minél több gyűljön össze, és olyan jól sikerült az első nekifutásom, hogy sokkal több adomány kaptunk, mint amire számítottunk és amire szükségünk volt – mesélte a kezdeteket Dudás Gyula. – Így arra gondoltunk, adjuk tovább, segítsünk másoknak is, például jutott idősotthonoknak, a Családsegítő Központnak, szociális intézményeknek, speciális iskoláknak, szerte a megyében. Ahogy kaptuk az értesítéseket, kinek mire van szüksége, pelenkára, hűtőre, mosógépre, szoba- vagy konyhabútorra, ruhára, tv-re, kerekesszékre stb. vagy akár az az eset, amikor az egyik családnak kiégett a háza és nincstelenek lettek, azonnal mozgósítottam a kapcsolataimat. Így indult az egész osztogatás. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott a Kereskedelmi és Vendéglátók Zalaegerszegi Szövetsége, mellénk álltak nagyon sokan mások is, erre én azt mondtam, hogy ez mind nagyon szép és jó, de ezzel nem tudom megetetni az éhes szájakat a családokban, főleg karácsonykor. Rengetegen segítettek tartósélelmiszer-gyűjtésben, például Lajkó Ferenc is a hévízi szobakiadó-szövetségtől, sőt még a küzdősportot űző fiatalok zalaegerszegi klubja és baráti köre is. Hatalmas mennyiségű, több mint 500 csomag tartós élelmiszert tudtunk átadni a Dísz téren, amely nagy médiafigyelmet kapott. Innentől beindult az adománycunami! Akkor fogtunk össze Tolvaj Márta alpolgármester asszonnyal – akit egy gondolattal előztem csak meg, hiszen ő is ebben gondolkozott –, így az önkormányzattal karöltve a klubterem melletti helyiségek átalakításával, összevonásával létrehoztuk az Adományboltot. Rengeteg bontatlan zsák és használati tárgy vár még gazdára,. A boltban nem kell fizetni, becsületkassza van, akinek nincs miből, csak vigye, ami kell, akinek ha csak 50 forintja van, beledobja, örömmel fogadjuk a felajánlásokkal együtt!

Ruhák garmadával, van elég minden méretből

Játékok és műszaki cikkek is várják a rászorultakat

A cipőosztály külön várja a lábbelire vágyó rászorultakat

Az adományboltba folyamatosan érkeznek a műszaki cikkek is

A ruhaneműt az önként jelentkező tagok hajtogatják, osztályozzák, hogy szépek legyenek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.