EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Eger

Különleges gasztrotúrára hívta a nézőket Szekeres Diána

A Duna Televízió Gasztroangyal című műsorának vendége volt a Slow Food mozgalom hazai nagykövete, Szekeres Diána. Kétútköz, Tiszafüred, Kömlő, Demjén, Egerszalók, Egerszólát és Eger – a műsorban ezekre a helyre látogattak el Diáék.

Dia elkalauzolta a műsor nézőit a kétútközi Graefl-kastélyhoz, Szerencsés Györgyiékhez, ahol Csutorás Ferenccel, Gál Tiborral és Demeter Csabával, a három remek borásszal koccintottak egyet. Tiszafüred érintésével Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónkhoz is betértek Kömlőn, ahol Szecska ezúttal mint gazdálkodó mutatta be gazdaságát. Szecska társaságában Demjénben elfogyasztottak egy kiváló fogást, persze csak szép komótosan. A Slow Food mozgalom lényege ugyanis, hogy lassan, az ízeket kiélvezve fogyasszuk el az ételeket, ezzel egyúttal visszaadva az étkezés méltóságteljes mivoltát.


Borbás Marcsi és Szekeres Diána a Szépasszonyvölgyben kóstolhatott kiváló borokat

Egerszalókon Lőrincz György kalauzolásával meglátogatták a St. Andrea Pincészetet. A szalóki kitérőt követően Egerszólát következett, ahol Nagy Géza szürkemarha-tenyésztőnél vendégeskedett a stáb. Végül városunk felé vették az irányt. Ha pedig gasztronómia és Eger, akkor Szépasszony-völgy! A város emblematikus, a helyi borok legjavát felvonultató helye méltó befejezése volt a gasztrotúrának.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.