EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Eger

Különleges gasztrotúrára hívta a nézőket Szekeres Diána

A Duna Televízió Gasztroangyal című műsorának vendége volt a Slow Food mozgalom hazai nagykövete, Szekeres Diána. Kétútköz, Tiszafüred, Kömlő, Demjén, Egerszalók, Egerszólát és Eger – a műsorban ezekre a helyre látogattak el Diáék.

Dia elkalauzolta a műsor nézőit a kétútközi Graefl-kastélyhoz, Szerencsés Györgyiékhez, ahol Csutorás Ferenccel, Gál Tiborral és Demeter Csabával, a három remek borásszal koccintottak egyet. Tiszafüred érintésével Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónkhoz is betértek Kömlőn, ahol Szecska ezúttal mint gazdálkodó mutatta be gazdaságát. Szecska társaságában Demjénben elfogyasztottak egy kiváló fogást, persze csak szép komótosan. A Slow Food mozgalom lényege ugyanis, hogy lassan, az ízeket kiélvezve fogyasszuk el az ételeket, ezzel egyúttal visszaadva az étkezés méltóságteljes mivoltát.


Borbás Marcsi és Szekeres Diána a Szépasszonyvölgyben kóstolhatott kiváló borokat

Egerszalókon Lőrincz György kalauzolásával meglátogatták a St. Andrea Pincészetet. A szalóki kitérőt követően Egerszólát következett, ahol Nagy Géza szürkemarha-tenyésztőnél vendégeskedett a stáb. Végül városunk felé vették az irányt. Ha pedig gasztronómia és Eger, akkor Szépasszony-völgy! A város emblematikus, a helyi borok legjavát felvonultató helye méltó befejezése volt a gasztrotúrának.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.