EUR: 323,08 Ft
CHF: 286,06 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Ózd

Kulturális fesztivál a Bükk-hegyháton

Több mint 20 település mutatta meg magát a Sátán megrendezett Bükki Hegyhát Kulturális Fesztivál és Kirakodó Vásáron. A fedett szabadtéri színpadon egymást váltották az amatőr művészeti csoportok, a pavilonokban és sátrakban pedig kézműves termékeket ismerhettek meg az érdeklődők.

A település polgármestere, Szalmás Zsoltné „Tevékenyen Sátáért” emlékplakettet adott át olyan személyeknek, akik segítik a település fejlődését és kötődnek a faluhoz. Az elismerést hagyományteremtő szándékkal alapították, és idén először adták át. A névsorban szerepelt Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője, valamint Barci Ferenc, a felvidéki Jólész község polgármestere, akiket ezúttal tiszteletbeli sátaivá fogadtak.

Fotó: Lokál
Különböző művészi csoportok mutatták be tehetségüket

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.