2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Belföld

Lelépett a jobbikos polgármesterek fele

A korábban a Jobbikot képviselő polgármesterek már több mint fele átpártolt a Mi Hazánk Mozgalomhoz – jelentette be hétfőn a Hír TV Egyenesen című műsorában Toroczkai László, a hamarosan politikai párttá alakuló mozgalom alapítója. A leendő pártelnök arról is beszélt, hogy a Jobbik egy színtelen, szagtalan párttá vált, besimult a többi, teljesen életképtelen ellenzéki pártok tömegébe. A településvezetők átpártolásával egyre inkább indokolttá válhat Toroczkaiék azon elképzelése, miszerint a Jobbiknak meg kellene osztania velük az állami párttámogatást, mivel azt szerintük egy politikai közösség és nem egy, az elveiket eláruló pártelnökség kapta.

Néhány hét alatt tömegeket vonzott el a Mi Hazánk a Jobbiktól Fotó: Cser Dániel

Mindeközben a Jobbik kisebbíteni igyekszik a nemzeti radikálisokat magába gyűjtő Mi Hazánk Mozgalom elindulásával rájuk leselkedő veszélyt. Az ATV-t a párt sajtóosztálya arról tájékoztatta, hogy „semmilyen konkurenciát nem jelent a Jobbiknak a Toroczkai/Novák-féle csoport”.


Ennek némiképp ellentmond, hogy a polgármestereken kívül a Jobbik három regionális igazgatója is csatlakozott Toroczkaiékhoz, az pedig már korábban eldőlt, hogy a Jobbikból kizárt Dúró Dóra sem adja vissza parlamenti képviselői mandátumát és a Tisztelt Házban a Mi Hazánk Mozgalmat fogja képviselni.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek