2019. január 24., csütörtök
Timót

Belföld

Lelépett a jobbikos polgármesterek fele

A korábban a Jobbikot képviselő polgármesterek már több mint fele átpártolt a Mi Hazánk Mozgalomhoz – jelentette be hétfőn a Hír TV Egyenesen című műsorában Toroczkai László, a hamarosan politikai párttá alakuló mozgalom alapítója. A leendő pártelnök arról is beszélt, hogy a Jobbik egy színtelen, szagtalan párttá vált, besimult a többi, teljesen életképtelen ellenzéki pártok tömegébe. A településvezetők átpártolásával egyre inkább indokolttá válhat Toroczkaiék azon elképzelése, miszerint a Jobbiknak meg kellene osztania velük az állami párttámogatást, mivel azt szerintük egy politikai közösség és nem egy, az elveiket eláruló pártelnökség kapta.

Néhány hét alatt tömegeket vonzott el a Mi Hazánk a Jobbiktól Fotó: Cser Dániel

Mindeközben a Jobbik kisebbíteni igyekszik a nemzeti radikálisokat magába gyűjtő Mi Hazánk Mozgalom elindulásával rájuk leselkedő veszélyt. Az ATV-t a párt sajtóosztálya arról tájékoztatta, hogy „semmilyen konkurenciát nem jelent a Jobbiknak a Toroczkai/Novák-féle csoport”.


Ennek némiképp ellentmond, hogy a polgármestereken kívül a Jobbik három regionális igazgatója is csatlakozott Toroczkaiékhoz, az pedig már korábban eldőlt, hogy a Jobbikból kizárt Dúró Dóra sem adja vissza parlamenti képviselői mandátumát és a Tisztelt Házban a Mi Hazánk Mozgalmat fogja képviselni.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

 • Századvég: Ellenőrizzék a nemzetek az EB-t

  Századvég: Ellenőrizzék a nemzetek az EB-t

  A közelmúltban az EU-t irányító Európai Bizottság rendkívüli  gondot fordított a tagállami költések ellenőrzésére, de hogy maga a Bizottság mire költi a tagállami befizetéseket, az a tagállamok számára egyáltalán nem transzparens. Ezért a Századvég Alapítvány kidolgozott egy javaslatot, amelynek célja egy uniós hivatal felállítása, amely valamennyi intézményi kiadás pénzügyi ellenőrzését végezné, hogy így biztosítsák: a Bizottság valóban az európai emberek javát szolgáló intézkedésekre költse a közös EU-s vagyont, ne ellentétes célokat szolgáló magánszemélyek és szervezetek kifizetőhelyeként működjön.

 • Brutális szkinhedvezér volt Sneider

  Brutális szkinhedvezér volt Sneider

  Újabb részletek láttak napvilágot abból a büntetőügyből, amely során a Jobbik mostani elnöke, Sneider Tamás a rendszerváltás idején szkinhed társaival agyba-főbe vert egy cigányembert és amiért 8 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

 • Sikeres volt a nemzeti konzultáció

  Sikeres volt a nemzeti konzultáció

  A közelmúlt legsikeresebb nemzeti konzultációja zajlott 2017 év végén, a családok védelméről  szóló kérdőívet ugyanis 1,4 millióan töltötték ki, és minden kérdésnél 90 százalék fölötti volt az igen válaszok aránya.

 • Angyalkák a földön

  Angyalkák a földön

  Gondolta volna a fene, hogy a Magyar Kultúra Napja kapcsán angyalkák lepik el Rákosmentét.