2018. december 19., szerda
Viola

Belföld

Lengyelországba költözött Bongó

A Fővárosi Állat- és Növénykert nyolc és fél éves hím gorilláját, Bongót altatásban vizsgálták meg tegnap, mielőtt elszállították új lakhelyére, a lengyelországi Opole állatkertjébe. Az immár felnőtt gorilla apjával is szembekerülve dominanciára törekedett a többnyire családtagjaiból álló csapatban, így a beltenyészet elkerülése miatt kellett másik állatkertbe vinni a főemlőst.

Bongó már elaludt
MTI Fotó: Kovács Attila

Lehet kezdeni a szállítást
MTI Fotó: Kovács Attila

Kapcsolódó Cikkek

 • Mabisz: Pályán kívül is biztosítható a síelés

  Mabisz: Pályán kívül is biztosítható a síelés

  Azok is köthetnek biztosítást, akik a pályán kívül szeretnének síelni, ebben az esetben ugyanis a normál utasbiztosítás nem érvényes – mondta Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) szóvivője szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

 • A karácsonyt veszélyeztetik az agresszív tüntetők

  A karácsonyt veszélyeztetik az agresszív tüntetők

  Az év végéhez és karácsonyhoz közeledve megszokott, hogy felpezsdül az élet az utcákon. Ez idén sincs másképp, annyi különbséggel, hogy az esti séták meghittségét az elmúlt napokban felváltotta a Soros-féle randalírozó, rongáló, gyújtogató, agresszív ellenzéki aktivisták rendbontása.

 • Burleszk lett az ellenzékiek zaklató akciójából

  Burleszk lett az ellenzékiek zaklató akciójából

  Bohócot csináltak magukból az ellenzéki képviselők, akik megpróbálták megzavarni a közmédia munkáját. Akcióikból sorra készülnek az internetes mémek, az MTV feljelentette őket, mert túlterjeszkedtek  jogaikon és azóta birtokvédelem óvja a székházat.