EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Belföld

LMP-s harc: “Saller” Benedek kiosztotta a kilépő Hadházyt

Nem csitulnak az indulatok azután, hogy Hadházy Ákos bejelentette: otthagyja az LMP-t. A zöldek arra kérték korábbi társelnöküket, hogy adja vissza mandátumát. Hadházy erre feltehetően nem lesz hajlandó. Az adok, kapokba beszállt Sallai “Saller” Róbert Benedek is, aki alaposan kiosztotta egykori párttársát.

Ahogy a Lokál is beszámolt róla: Hadházy Ákos szerdán bejelentette, hogy kilép az LMP-ből. A politikus ellen még a választás után indult fegyelmi eljárás, mert a kampány során egyeztetett a többi ellenzéki párttal a visszalépésekről.


Az LMP később egy finomkodó közleményben reagált, amiben megköszönték a politikusnak az eddigi munkáját és sajnálják a döntését.

“Hadházy Ákos az LMP listáján jutott be a parlamentbe, ezért a párt azt kéri tőle, hogy adja vissza a mandátumát, mert a továbbiakban nem az LMP-t fogja képviselni” – írták. Az ilyen esetekben egyébként nem kérni, hanem követelni szokták a pártok, hogy képviselőjük adja vissza mandátumát. Gondoljunk csak a Jobbikból nemrég kizárt Dúró Dóra, vagy a Párbeszéd frakcióból kilépő Liberális Bősz Anett esetére!


Felszólítás nem kérés

“Bősz Anett az MSZP–Párbeszéd listájának 15. helyéről került be a parlamentbe, ezért felszólítjuk, hogy azonnali hatállyal adja vissza mandátumát” – reagált akkor például Tóth Bertalan az MSZP frakcióvezetője, Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke pedig politikai élősködőnek nevezte Fodor Gábort, a Liberálisok elnökét.

A Jobbik egyenesen visszahívta országgyűlési képviselői tisztségéből a már kizárt Dúrót, egyúttal felszólították, hogy esküjéhez híven adja vissza mandátumát.

Tehát mindkét esetben felszólították és nem kérték korábbi politikusokat a mandátum visszaadására.

Hadházy egyébként jó előre jelezte: nem adja vissza mandátumát. Szerinte dolgozott ő annyit az LMP-nek, hogy ne kellejen ezt megtennie.

“Remélem, hogy legalább azt az egy mandátumot, ami nekem jutott, az én munkámnak köszönhetően kapta meg a párt. Ezért meg fogom tartani a mandátumom.” – fogalmazott a 24.hu-nak.

A legújabb ellenzéki cicaharcba beszállt Sallai Róbert Benedek az LMP nemrég kizárt politikusa is. Érdekesség, hogy Sallait éppen Hadházy miatt zárták ki a pártból, ugyanis a politikus egy LMP-s fegyelmi ülésen fizikálisan inzultálta Hadházyt. Sallai rögtön meg is kapta a “Saller” becenevet az internet népétől, a párt pedig a “Lehet Más a Pofon” elnevezést.

Sallai a Facebookon osztotta ki Hadházyt.

“Nos, ideje volt.
Üstökösként érkezett és sokan bíztunk benne. Hittük ,hogy jó, amit csinál. Hiába intettek óvatosságra akik ismerték: nagyon akartuk, hogy olyan legyen, amilyennek tűnik. Majd megismertük, és nem véletlen fogyott el körülötte a levegő. Nem véletlen nincs barátja. Könnyű távolról, ismeretlenül kedvelni valakit a FB közösségének, de testközelből ismertük meg, napi szinten szembesültünk személyiségével. Azt, amit rövid pályafutása alatt ártott egy jobb sorsra érdemes politikai közösségnek nem tudom, hogy kiheverhető-e, de így legalább az esélye megteremtődik” – írta Sallai, majd megosztott két cikket, amiben Hadházy korábban azt ígérte, hogy ha nyer a Fidesz fel sem veszi a mandátumát. A Fidesz nyert, Hadházy nagy duzzogva beült a parlamentbe, a mandátumát viszont nem adja vissza. Bravó!

Nos, ideje volt. Üstökösként érkezett és sokan bíztunk benne. Hittük ,hogy jó, amit csinál. Hiába intettek óvatosságra…

Gepostet von Sallai Róbert Benedek am Dienstag, 19. Juni 2018

“Remélem az LMP tanul ebből az esetből, és az érték nélküli nárcisztikus szerencselovagok ideje leáldozik. Persze ehhez még kell munka és szembenézés. Sok szembenézés.” – tette hozzá Sallai.

Hadházy egyébként korábban a Fideszben politizált, így az LMP már a második párt, amit faképnél hagy. Kérdés ezek után melyik pártban tűnik majd fel a köpönyegforgató politikus?

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek