EUR: 332,50 Ft
CHF: 303,30 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Külföld

Lövöldözés történt egy szerkesztőségében, többen meghaltak

A legfrissebb adatok szerint öten életüket vesztették, huszonketten megsebesültek egy lövöldözésben csütörtökön a marylandi főváros, Annapolis egyik lapjának szerkesztőségében – jelentette az amerikai sajtó.

Első jelentések még négy ember haláláról és több sebesültről szóltak, hozzátéve, hogy a hatóságok egy gyanúsítottat elfogtak.


“Egy fegyveres több embert is meglőtt az irodámban, néhányan közülük meghaltak” – írta a lap egyik újságírója a Twitteren. További szemtanúk arról számoltak be, hogy a lap alkalmazottai az asztalok alá bújva próbáltak a lövések elől fedezékbe húzódni.

A lövöldözés a Capital Gazette című lap szerkesztőségében történt. Az újság az Egyesült Államok egyik legrégebbi napilapja.

További részletek egyelőre nem ismertek.

“Teljesen meg voltam rökönyödve, amikor meghallottam az annapolisi tragédia hírét” – írta Larry Hogan marylandi kormányzó Twitter-üzenetben.

A rendőrség sajtójelentések szerint evakuálta az újság székhelyéül szolgáló épületet, s felszólította a lakosságot, kerüljék el az időközben lezárt környéket. A helyszínre tűzszerészeket is riasztottak, hogy lehetséges robbanószerkezetek után átvizsgálja az épületet.

A New York Daily News című bulvárlap értesülése szerint a történteket követően a New York-i rendőrség elővigyázatosságból megerősítette a nagyobb médiumok szerkesztőségeinek őrzését. A nagyvárosban ugyanakkor nem érkezett közvetlen fenyegetés a szerkesztőségek címére.

Kapcsolódó Cikkek