EUR: 317,11 Ft
CHF: 279,26 Ft
2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Külföld

Lövöldözés volt egy New Jersey-i fesztiválon

Egy ember meghalt, huszonketten pedig megsebesültek, amikor lövöldözés, majd lökdösődés volt egy éjszakai fesztiválon az egyesült államokbeli New Jersey szövetségi államban fekvő Trentonban – közölte egy helyi ügyész.

A hatóságok szerint szomszédok közötti vita áll az incidens hátterében, részleteket egyelőre nem közöltek.


A korábbi hírek még húsz sebesültről szóltak.

A sebesültek között tizenheten lőtt sebeket kaptak – mondta Angelo Onofri, Mercer megye ügyésze helyi idő szerint vasárnap reggel. Négyen – közöttük egy 13 éves fiú – továbbra is válságos állapotban vannak.


Az ügyész elmondta, hogy a két gyanúsított hajnali 2 óra 45 perc tájban kezdett lövöldözni a huszonnégy órán át tartó Art All Night fesztiválon, amelynek keretében helyi művészetet, zenét, ételeket és filmeket mutatnak be. Az egyik gyanúsítottat, egy 33 éves férfit, megölték. A másik gyanúsított őrizetben van.

A hatóságok szerint ezren tartózkodtak a fesztivál területén, amikor a lövöldözés elkezdődött.

Gennie Darisme szemtanú elmondta, hogy éppen távozni készült, amikor meghallotta a lövéseket. A földön egy vérző embert látott bilincsben.

Angelo Nicolo trentoni lakos philadelphiai a philadelphiai 6ABC-TV-nek elmondta, hogy ő és a fivére ott voltak a fesztiválon, amikor lövéseket hallottak. Az emberek elkezdtek lefelé szaladni az utcán. “Két rendőrt láttam, akik egy lábán meglőtt fickót kísértek. Bekötözték és elmentek vele” – mondta Nicolo.

Helyi tévéállomások felvételein számos rendőrautót lehetett látni. A fesztiválról visszatérő trentoniak elmondták, hogy a fesztivál helyszíne tele volt üvegcserepekkel és más törmelékkel. A fesztivál szombat délután kezdődött és a tervek szerint vasárnap délutánig tartott volna, de a lövöldözés után töröltek minden programot. A szervezők mély megdöbbenésüket és szomorúságukat fejezték ki a történtek miatt.

Az Art All Night (Művészet Egész Éjjel) nevű fesztivált 12 éve rendezik meg minden évben a New Yorktól mintegy száz kilométerre fekvő, 85 ezres lélekszámú Trentonban. Az esemény egyik önkéntese, Theresa Brown közölte, hogy soha korábban nem látott, illetve hallott hasonló erőszakról a rendezvényen.

Kapcsolódó Cikkek

  • Karl Lagerfeld macskája milliókat örökölhet!

    Karl Lagerfeld macskája milliókat örökölhet!

    Karl Lagerfeld házi kedvence, Choupette válhat a földkerekség leggazdagabb macskájává – írja az AFP francia hírügynökség, felidézve, hogy a kedden, 85 évesen elhunyt divattervező korábban azt mondta: gondoskodott arról, hogy macskája folytathassa azt a fényűző életmódot, amelyhez hozzászokott.

  • Orbán: Magyar képviseletet nyitunk Izraelben – Videó!

    Orbán: Magyar képviseletet nyitunk Izraelben – Videó!

    Mint arról már beszámoltunk, külgazdasági képviseletet nyit a magyar kormány Jeruzsálemben, ami újabb előrelépés lesz a magyar-izraeli kapcsolatok szorosabbra fűzésében – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Jeruzsálemben tett diplomáciai látogatása során.