EUR: 329,02 Ft
CHF: 298,69 Ft
2019. október 22., kedd
Előd

Sport

Lovrencsics: Ez velem is előfordulhatott volna

Lovrencsics Gergő nem hibáztatta csapattársát, Kádár Tamást, aki a 2-1-es vereséget jelentő öngólt vétette a magyar labdarúgó-válogatott szombati felkészülési mérkőzésén, az oroszországi világbajnokságra készülő ausztrálok ellen.

“A mezőny egyik legjobbja volt, ez akár velem is előfordulhatott volna” – fogalmazott Lovrencsics.


“Az első félidőben megvoltak azok a lehetőségeink, amikre készültünk. Az volt a terv, hogy labdatartásból járassuk a labdát, kijátsszuk valamelyik oldalra, majd egy gyors forgatással a másik, üres szélre áttéve gyors akciót vigyünk végig” – fejtette ki. Leszögezte, jobban játszottak, mint a szerdai, fehéroroszok elleni 1-1-es döntetlen alkalmával, de a helyzeteik nem mentek be. Rámutatott, ebben közrejátszhatott a fáradtság is, hiszen három nap alatt második összecsapásukat játszották az idény végén. – “Így is sok pozitívum volt az előző mérkőzéshez képest.”

“Nagyon sikeres szezon van mögöttem, önbizalommal érkeztem a válogatottba, és ezt meg is tudtam mutatni a pályán” – értékelt Sallai Roland. Kiemelte, örül neki, hogy a legutóbbi találkozóhoz képest is előrébb tudott lépni.


Dibusz Dénes azt mondta, nagyon rossz volt megélni a két kapott gólt, különösen az elsőt.

“Úgy érzem, háríthattam volna, ha számítok rá, hogy el fog jönni a kapuig a labda” – utalt az ausztrálok vezető találatára, amelynél a frissen beállt Arzani lövését engedte el Vinícius Paulo. – “Nem indultam el korábban, amikor pedig érzékeltem, hogy ő nem fog tisztázni, megpróbáltam védeni, de sajnos nem sikerült.”

Kiemelte, az első félidő jól sikerült, nem engedtek az ausztráloknak veszélyes lehetőségeket, a szünet után viszont agresszívebbek lettek a vendégek, nem hagyták őket szabadon játszani.

“Ezzel együtt úgy gondolom, teljesen +döntetlenszagú+ mérkőzés volt.”

Az ausztrálok Franciaországgal, Dániával és Peruval találkoznak a jövő csütörtökön kezdődő vb-n, míg a magyar együttes ősszel már tétmérkőzéseken szerepel: szeptember 8-án Finnországba látogat, majd három nappal később – zárt kapuk mögött – a görögöket fogadja a Nemzetek Ligájában.

Kapcsolódó Cikkek