EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,67 Ft
2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Külföld

Már megint Magyarország elítélésére készül Brüsszel

Az Európai Parlament állampolgári jogokkal, illetve bel- és igazságüggyel foglalkozó bizottsága hétfőn kora délután szavaz a holland Judith Sargentini nevével fémjelzett, Magyarországról szóló jelentésről, amely többek között az alkotmányos rendszer megcsonkításával és a migránsok jogainak megsértésével vádolja a budapesti kormányt – írja az Origo.

Az alaptalan állításoktól hemzsegő dokumentumot szinte biztosan elfogadja a balliberális többségű testület, így a későbbiekben akár elindulhat hazánk ellen a hetes cikk szerinti eljárás. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter minősített hazugságok gyűjteményének nevezte a jelentést.


A háttérben Soros György áll, mivel a tőzsdespekuláns emberei nem tudják elfogadni, hogy Magyarország nem engedi be az illegális migránsok tömegeit. Sargentini is meglepően jó viszonyt ápol az amerikai tőzsdespekulánssal. Az Origo tudósítója a helyszínről számol be a szavazásról és a reakciókról – írja a lap.

“Minősített hazugságok gyűjteménye”

Egy koncepciós eljárás folyik az EP-ben Magyarországgal szemben, az úgynevezett Sargentini-jelentés például „minősített hazugságok gyűjteménye” – minderről már Szijjártó Péter beszélt. A külügyminiszter hozzátette: ezek a bizottsági anyagok olyan ügyeket hánytorgatnak fel, amelyeket már régen lezárt Magyarország és az Európai Bizottság. „Az látszik, hogy NGO-k egy csoportja folyamatosan rendkívül negatív képet fest Magyarországról, ezen NGO-kban közös, hogy közvetve, közvetlenül, szorosabban vagy lazábban Soros György hálózatához tartoznak” – fogalmazott a miniszter.


Kötelező kvótát akar mindenáron

Sargentini feltűnően sokszor és feltűnően hangosan kiállt a bevándorlás és a migránsok minél nagyobb számban történő befogadása mellett. Jóval megelőzve korát, már 2013-ban arról beszélt a France 24 nevű francia televíziós csatornának, hogy minden bevándorlónak tisztességes otthont és méltányos esélyt kell adni. 2015-ben azért harcolt az Európai Parlamentben, hogy a migránsok munkalehetőséget kapjanak, 2017-ben a menekültek világnapján pedig azon kesergett, hogy továbbra sem működik a bevándorlási kvóta, és a tagállamok nem veszik át a migránsokat.

Sargenitni bár minden fórumon kiáll a minél nagyobb demokrácia, átláthatóság és sajtószabadság mellett, de amikor neki próbálnak feltenni kérdéseket, akkor nagyon gyorsan menekülőre fogja. Az Echo TV brüsszeli tudósítója szerette volna megtudni a képviselő-asszonytól, hogy miért támadja hazánkat, de csupán annyi választ kapott, hogy ne idegesítse fel őt a televízió, majd elrohant – írja az Origo.

Brüsszel – LIBE

Azok féltik a magyar sajtószabadságot, akik szóba sem állnak a magyar sajtóval.Avagy így futnak a EP-képviselők…(Judith Sargentini is)

Gepostet von Informátor am Mittwoch, 20. Juni 2018

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek