2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Miskolc

Mátyás, az igazságos a Lovagi Tornák Terén

Augusztus 11-én 19 órától tekinthető meg a Lovagi Tornák Terén a családi rockopera – az előadás esőnapja augusztus 13. A Nemzeti Lovas Színház a magyar történelem egyik nagy alakjának történetét dolgozza fel ebben a nagyszabású rockoperában.

Mátyás királyt Magyarország legnépszerűbb királyaként emlegetik, akinek talán történelmünk során először sikerült úgy felvirágoztatni hazánkat, hogy azt európai mércével mérve is elismerték. A darab Kinizsi Pál és Mátyás király barátságán keresztül, a fiatalok számára is közérthetően, a róla szóló legendás mesék elemeiből táplálkozva, rendkívül látványos módon mutatja be a történelmi eseményeket.


Augusztusban újra Miskolcon a Nemzeti Lovasszínház

Fülbemászó dallamok és megható jelenetek váltják egymást, miközben vágtáznak a paripák, folyik a harc földön és lovon, és kibontakoznak a történet szálai, kicsik és nagyok számára is üzenetet hordozva. A kifejezetten családoknak szóló magyar rockopera történelmi vonatkozásában és sokszínűségében is felejthetetlen élmény és kitűnő szórakozás felnőtteknek, gyerekeknek és persze mindenkinek, aki a lovakat szereti.

Főbb szerepekben: Pintér Tibor, Papadimitriu Athina/Lőrincz Andrea, Makrai Pál, Mohácsi Márk, Bencze Sándor, Ambrus Izabella/Bányavölgyi Donáta, Virsinszki Zoltán, Dancs János, továbbá a Nemzeti Lovas Színház tánckara, lovasai és akadémistái, valamint a Szigetszentmiklósi Sziget Színház musicalstúdiósai és táncművészei.

Jegyek kaphatók a www.diosgyorivar.hu-n és a www.jegy.hu-n, valamint a Miskolci Kulturális Központ jegyirodájában, a Diósgyőri vár jegypénztárában és az InterTicket országos jegyirodai hálózatában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.