2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Sport

Mbappé rekordgóljával nyertek a franciák

Történelmet írt a franciák ifjú titánja, Kylian Mbappé. A PSG alig 19 éves csatára a 34. percben bevette a perui kaput, s ezzel rekordot döntött, hiszen ő a legfiatalabb francia futballista, aki futballvilágversenyen gólt lőtt.

Kellett is némi sikerélmény a galloknak, hiszen az ausztrálok elleni – némileg szerencsés – 2-1 nem nagyon győzte meg a szurkolókat arról, hogy ennek a gárdának komoly esélyei lehetnek a végelszámolásnál. Pedig a nemzetközi porondra hosszú idő után visszatérő Peru papíron kellemes ellenfélnek ígérkezett, ám a Paolo Guerrero vezérletével felálló dél-amerikai csapat nem nagyon tisztelte ellenfelét. Mi több, váratlan kontrákkal hozta zavarba a Varane és Umtiti által erősített védelmet.


A befejezéssel azonban komoly gondjaik akadtak, annál is inkább, mert látszott, hogy a perui csatárok technikai és játéktudásban nem veszik fel a versenyt a túloldalon álló, eurómilliókat érő támadó erőkkel. A különbségek azonban nem  mutatkoztak meg gólokban, s mint már annyiszor ezen a vb-n, ezúttal is jutott egy kis dicsőség a gyengébbnek. Perunak akadtak szép akciói, főként távoli lövései, de Hugo Lloris kapuját nem tudták bevenni, így maradt nekik a szimpatikus vesztes szerepe.

(MTI/AP/David Vincent)

Ezzel azonban nem sokra mennek, a vereség miatt alighanem búcsúzhat Oroszországtól a dél-amerikai válogatott.

C csoport

Franciaország–Peru 1-0 (1-0)

Jekatyerinburg Aréna, 32 782 néző

Játékvezető: Mohamed Abdullah (Egyesült Arab Emírségek)

Gólszerző: Mbappé (34.)

 

Kapcsolódó Cikkek

  • A világ legöregebb vívója még mindig pástra lép

    A világ legöregebb vívója még mindig pástra lép

    Boros Péter, a világ legöregebb aktív vívója a minap ünnepelte 85. születésnapját. Természetesen a páston, illetve mellette, hiszen az OSC Semmelweis utcai vívótermében köszöntötték sporttársai, tanítványai és barátai az örökifjú pengeforgatót.

  • Perelnek az erőszakkal vádolt sportolók?

    Perelnek az erőszakkal vádolt sportolók?

    Egyelőre csak afféle árnyékbokszolásban merül ki a nemi erőszakkal meggyanúsított két vízilabdázó jogi képviselőinek tevékenysége. Hegedűs László és Gatter László ügyvéd szerint sem gyanúsítottként, sem tanúként nem hallgatták ki ügyfeleiket, így az ellenük esetleg meginduló eljárás stratégiáját sem igazán tudták kidolgozni.