2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Sport

Mbappé rekordgóljával nyertek a franciák

Történelmet írt a franciák ifjú titánja, Kylian Mbappé. A PSG alig 19 éves csatára a 34. percben bevette a perui kaput, s ezzel rekordot döntött, hiszen ő a legfiatalabb francia futballista, aki futballvilágversenyen gólt lőtt.

Kellett is némi sikerélmény a galloknak, hiszen az ausztrálok elleni – némileg szerencsés – 2-1 nem nagyon győzte meg a szurkolókat arról, hogy ennek a gárdának komoly esélyei lehetnek a végelszámolásnál. Pedig a nemzetközi porondra hosszú idő után visszatérő Peru papíron kellemes ellenfélnek ígérkezett, ám a Paolo Guerrero vezérletével felálló dél-amerikai csapat nem nagyon tisztelte ellenfelét. Mi több, váratlan kontrákkal hozta zavarba a Varane és Umtiti által erősített védelmet.


A befejezéssel azonban komoly gondjaik akadtak, annál is inkább, mert látszott, hogy a perui csatárok technikai és játéktudásban nem veszik fel a versenyt a túloldalon álló, eurómilliókat érő támadó erőkkel. A különbségek azonban nem  mutatkoztak meg gólokban, s mint már annyiszor ezen a vb-n, ezúttal is jutott egy kis dicsőség a gyengébbnek. Perunak akadtak szép akciói, főként távoli lövései, de Hugo Lloris kapuját nem tudták bevenni, így maradt nekik a szimpatikus vesztes szerepe.

(MTI/AP/David Vincent)

Ezzel azonban nem sokra mennek, a vereség miatt alighanem búcsúzhat Oroszországtól a dél-amerikai válogatott.

C csoport

Franciaország–Peru 1-0 (1-0)

Jekatyerinburg Aréna, 32 782 néző

Játékvezető: Mohamed Abdullah (Egyesült Arab Emírségek)

Gólszerző: Mbappé (34.)

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Jövőre is a világcsoportban folytatjuk

  Jövőre is a világcsoportban folytatjuk

  Jól sikerült Davis-kupa-csapatunk túlórája: a hétfőre áthúzódó meccsen Balázs Attila 6:4, 7:5-re verte Ilja Marcsenkót, s ezzel Magyarország 3:2-re nyert Ukrajna ellen, és jövőre is a világcsoportban szerepelhet.

 • Ronaldo könnyezve beszélt édesapjáról

  Ronaldo könnyezve beszélt édesapjáról

  Könnyekben tört ki egy régi videofelvétel láttán Cristiano Ronaldo. A Juventus portugál futballcsillaga a Good Morning Britain című tévéműsorban vendégeskedett, amely során az ismert riporterrel, Piers Morgannel beszélgetett.

 • Magyarok is pályára lépnek a BL-ben

  Magyarok is pályára lépnek a BL-ben

  Hosszas várakozás után ma este kezdetét veszi a labdarúgó Bajnokok Ligája 2019/20-as idényének csoportköre. A selejtezők során eddig 91 mérkőzést játszottak le Európa legjobb csapatai, amelyeken összesen 240 gól született, meccsenként 2,64 találatot láthattunk.