EUR: 323,96 Ft
CHF: 287,63 Ft
2018. szeptember 24., hétfő
Gellért, Mercédesz

Egyéb XIX.kerület

Még idén elkezdődhet a kiserdő rendbetétele

Bemutatta a Pilisi Parkerdő Zrt. a Sibrik-felüljáró melletti, Víztorony utca irányába húzódó erdősáv rendbetételének terveit.

A terület megújítását dr. György István, Kőbánya és Kispest választókerületi elnöke, valamint Dódity Gabriella (Fidesz–KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok kezdeményezte még februárban, miután többször is jártak a helyszínen és szembesültek az áldatlan állapotokkal: az erdőben hajléktalanok élnek, és jelentős a környezetkárosítás. Hamarosan azonban várhatóan játszótér, fitneszpark, futókör és kutyafuttató is várja majd a környékbelieket.


Az áldatlan állapotokat a lakók is szóvá tették

Célegyenesbe ért a gyorsforgalmi út melletti kiserdő rendbetétele − számolt be az örömteli hírről a kispest.info. Az előzetes koncepciótervek után ugyanis a Pilisi Parkerdő Zrt. elhozta a véglegesnek tűnő tervet, amelyet a városvezetés elfogadott, így várhatóan szeptemberben elkezdődhet az érdemi munka. A sport- és szabadidőparkot az első körben úgy alakítják ki, hogy az a jövőben – forrás függvényében – bővíthető legyen. Így ez a park végre méltó körülményeket biztosít majd a környéken élők kikapcsolódásához.

Zajvédő falat szeretnének a gyorsforgalmi mellé

A portál emlékeztet, dr. György István és Dódity Gabriella a zajvédelemről is igyekeznek gondoskodni, levelet írtak a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt.-nek, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi út felújítása során lehetőség szerint tervezzenek zajvédő falat is az erdő mellé. Egyúttal kérték, hogy a Derkovits utca forgalmának csökkentésére is találjanak megoldást.


Dódity Gabriella többször járt az erdőben, az egyik hajléktalannak vonatjegyet vett, mert a vidéki rokonainál szeretett volna új életet kezdeni, és több, hajléktalanokkal élő cicát a Segítő Angyalok állatvédő szervezet, valamint a Park Állatgyógyászati Központ segítségével beoltottak és el is vittek az erdőből. Mivel a környéken egyre több volt a panasz, a lakók féltek, és nagyon szerettek volna már rendezett körülményeket a parkban, ezért idén dr. György Istvánék a tulajdonos Pilisi Parkerdő Zrt.-vel a terület rendezése érdekében megbeszélést kezdeményeztek, aminek eredményeként elindult a tervezés, és hamarosan ez a terület is megújulhat Kispesten.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek