EUR: 332,50 Ft
CHF: 303,30 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb XIX.kerület

Még idén elkezdődhet a kiserdő rendbetétele

Bemutatta a Pilisi Parkerdő Zrt. a Sibrik-felüljáró melletti, Víztorony utca irányába húzódó erdősáv rendbetételének terveit.

A terület megújítását dr. György István, Kőbánya és Kispest választókerületi elnöke, valamint Dódity Gabriella (Fidesz–KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok kezdeményezte még februárban, miután többször is jártak a helyszínen és szembesültek az áldatlan állapotokkal: az erdőben hajléktalanok élnek, és jelentős a környezetkárosítás. Hamarosan azonban várhatóan játszótér, fitneszpark, futókör és kutyafuttató is várja majd a környékbelieket.


Az áldatlan állapotokat a lakók is szóvá tették

Célegyenesbe ért a gyorsforgalmi út melletti kiserdő rendbetétele − számolt be az örömteli hírről a kispest.info. Az előzetes koncepciótervek után ugyanis a Pilisi Parkerdő Zrt. elhozta a véglegesnek tűnő tervet, amelyet a városvezetés elfogadott, így várhatóan szeptemberben elkezdődhet az érdemi munka. A sport- és szabadidőparkot az első körben úgy alakítják ki, hogy az a jövőben – forrás függvényében – bővíthető legyen. Így ez a park végre méltó körülményeket biztosít majd a környéken élők kikapcsolódásához.

Zajvédő falat szeretnének a gyorsforgalmi mellé

A portál emlékeztet, dr. György István és Dódity Gabriella a zajvédelemről is igyekeznek gondoskodni, levelet írtak a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt.-nek, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi út felújítása során lehetőség szerint tervezzenek zajvédő falat is az erdő mellé. Egyúttal kérték, hogy a Derkovits utca forgalmának csökkentésére is találjanak megoldást.


Dódity Gabriella többször járt az erdőben, az egyik hajléktalannak vonatjegyet vett, mert a vidéki rokonainál szeretett volna új életet kezdeni, és több, hajléktalanokkal élő cicát a Segítő Angyalok állatvédő szervezet, valamint a Park Állatgyógyászati Központ segítségével beoltottak és el is vittek az erdőből. Mivel a környéken egyre több volt a panasz, a lakók féltek, és nagyon szerettek volna már rendezett körülményeket a parkban, ezért idén dr. György Istvánék a tulajdonos Pilisi Parkerdő Zrt.-vel a terület rendezése érdekében megbeszélést kezdeményeztek, aminek eredményeként elindult a tervezés, és hamarosan ez a terület is megújulhat Kispesten.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.