EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Pécs

Megdőlt a rekord!

Évzárásként poharakkal zenéltek a pécsi általános iskolások, ezzel pedig megdöntötték a világrekordot! A pécsi Köztársasági Téri Általános Iskola összes diákja és tanára részt vett a nem mindennapi előadásban. Az ötlet egy pedagógustól jött, hogy mekkora buli lenne így zárni az évet.

A gyerekek pedig annyira lelkesek voltak, hogy a világszerte nagy népszerűségnek örvendő Cup Songot, azaz a Poharas dalt is megtanulták, egyikük még gitározott is. A nótára annyian gyűltek össze, hogy új Guinness-rekordot állítottak fel: eddig 272 fő ült le egyszerre előadni ezt a nótát, ám most Pécsett az egész iskola, azaz 315 fő ragadott poharat, és ütötte azt ritmusra a földhöz.


A gyerekek pedig a produkció végén hatalmas üdvrivalgásba kezdtek, mivel ezzel az év utolsó feladata is véget ért

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.