EUR: 323,47 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Pécs

Megdőlt a rekord!

Évzárásként poharakkal zenéltek a pécsi általános iskolások, ezzel pedig megdöntötték a világrekordot! A pécsi Köztársasági Téri Általános Iskola összes diákja és tanára részt vett a nem mindennapi előadásban. Az ötlet egy pedagógustól jött, hogy mekkora buli lenne így zárni az évet.

A gyerekek pedig annyira lelkesek voltak, hogy a világszerte nagy népszerűségnek örvendő Cup Songot, azaz a Poharas dalt is megtanulták, egyikük még gitározott is. A nótára annyian gyűltek össze, hogy új Guinness-rekordot állítottak fel: eddig 272 fő ült le egyszerre előadni ezt a nótát, ám most Pécsett az egész iskola, azaz 315 fő ragadott poharat, és ütötte azt ritmusra a földhöz.


A gyerekek pedig a produkció végén hatalmas üdvrivalgásba kezdtek, mivel ezzel az év utolsó feladata is véget ért

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.