EUR: 322,91 Ft
CHF: 285,97 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb VIII.kerület

Megelőzni a bajt

Életmenő defibrillátort helyeztek el a FiDo Ifjúsági és Szabadidő Parkban. A beszerzéshez szükséges pénzt az MLSZ pályázatán nyerte el az önkormányzat.

Bármilyen furán hangzik, a rendszeresen sportoló emberekkel is előfordulhat, hogy rosszul lesznek, ráadásul éppen testedzés közben. A kánikulai napokon sajnos az átlagosnál sokkal nagyobb az esély a szívrohamra. Nagyon fontos, hogy ilyen esetben közel legyen a segítség.


Az említett kockázatot hivatott csökkenteni az az új defibrillátor, amelyet hétfőn délelőtt adott át Sára Botond alpolgármester és Tóth Brigitta, az MLSZ munkatársa a FiDo sportparkban.

Sára Botond alpolgármester és Tóth Brigitta, az MLSZ budapesti igazgatóságának munkatársa (jobbra) az átadáson

Sára Botond megköszönte a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, hogy a FiDo sportparkba is kerülhetett egy az MLSZ által adományozott defibrillátorokból. Elmondása szerint az önkormányzatnak az önrész biztosítása mellett mindössze az volt a feladata, hogy megtalálják a készülék helyét, amely sportfunkcióhoz kötött, így esett a választás a FiDo parkra. Az alpolgármester hozzátette: a Józsefváros Újjáépül program részeként az önkormányzat nagy hangsúlyt fektet az egészségbiztonság javítására, így idén minden háziorvosi rendelőnek ajándékoztak defibrillátort, és adományoztak egy készüléket a Józsefvárosi Mentőállomásnak is.


A fővárosban 26 ilyen készüléket helyeztek ki

Az MLSZ budapesti igazgatóságának munkatársa a programról azt mondta: országos pályázaton a fővárosban 26 készüléknek találtak megfelelő helyet, ezek egyike a FiDo park.

– Reméljük, nem sokszor lesz rájuk szükség – fűzte hozzá Tóth Brigitta.

– Az eszköz része az újraélesztési protokollnak, tehát a használat előtt meg kell bizonyosodni, hogy szükséges az újraélesztés. Ha igen, akkor a gép minden instrukciót elmond arról, hogy hogyan kell megfelelően használni – közölte Novák Valentin, a FiDo sportpark szociális munkatársa, aki már megkapta a képzést a készülék helyes használatáról, amit minden dolgozó elsajátít majd.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.