EUR: 322,81 Ft
CHF: 284,77 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb VIII.kerület

Megelőzni a bajt

Életmenő defibrillátort helyeztek el a FiDo Ifjúsági és Szabadidő Parkban. A beszerzéshez szükséges pénzt az MLSZ pályázatán nyerte el az önkormányzat.

Bármilyen furán hangzik, a rendszeresen sportoló emberekkel is előfordulhat, hogy rosszul lesznek, ráadásul éppen testedzés közben. A kánikulai napokon sajnos az átlagosnál sokkal nagyobb az esély a szívrohamra. Nagyon fontos, hogy ilyen esetben közel legyen a segítség.


Az említett kockázatot hivatott csökkenteni az az új defibrillátor, amelyet hétfőn délelőtt adott át Sára Botond alpolgármester és Tóth Brigitta, az MLSZ munkatársa a FiDo sportparkban.

Sára Botond alpolgármester és Tóth Brigitta, az MLSZ budapesti igazgatóságának munkatársa (jobbra) az átadáson

Sára Botond megköszönte a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, hogy a FiDo sportparkba is kerülhetett egy az MLSZ által adományozott defibrillátorokból. Elmondása szerint az önkormányzatnak az önrész biztosítása mellett mindössze az volt a feladata, hogy megtalálják a készülék helyét, amely sportfunkcióhoz kötött, így esett a választás a FiDo parkra. Az alpolgármester hozzátette: a Józsefváros Újjáépül program részeként az önkormányzat nagy hangsúlyt fektet az egészségbiztonság javítására, így idén minden háziorvosi rendelőnek ajándékoztak defibrillátort, és adományoztak egy készüléket a Józsefvárosi Mentőállomásnak is.


A fővárosban 26 ilyen készüléket helyeztek ki

Az MLSZ budapesti igazgatóságának munkatársa a programról azt mondta: országos pályázaton a fővárosban 26 készüléknek találtak megfelelő helyet, ezek egyike a FiDo park.

– Reméljük, nem sokszor lesz rájuk szükség – fűzte hozzá Tóth Brigitta.

– Az eszköz része az újraélesztési protokollnak, tehát a használat előtt meg kell bizonyosodni, hogy szükséges az újraélesztés. Ha igen, akkor a gép minden instrukciót elmond arról, hogy hogyan kell megfelelően használni – közölte Novák Valentin, a FiDo sportpark szociális munkatársa, aki már megkapta a képzést a készülék helyes használatáról, amit minden dolgozó elsajátít majd.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.