EUR: 323,24 Ft
CHF: 286,36 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Nyíregyháza

Megkezdődött a címek felülvizsgálata

Megkezdődött a közterületnevek, házszámok, illetve címhelyek felülvizsgálata és a címkezelési eljárások előkészítése Nyíregyházán. Erre kormányrendelet is kötelezi az önkormányzatot, de a lakosság mindennapi életében is fontos, hogy például ne legyen két ugyanolyan címhely a városban.

Házszám hiánya esetén új házszámot adnak ki, illetve amennyiben a házszámok újra kiosztása elkerülhetetlen, a házszám módosítása szükséges. A megállapítás alapján véglegessé váló címeket ezt követően átvezetik egy központi nyilvántartásba, aminek eredményeképpen az ingatlanok tulajdoni lapján és a személy- és lakcímnyilvántartó rendszerében is automatikusan megjelennek a pontos címek.


A lakcímkártyák – ily módon szükségszerű – cseréje minden esetben illetékmentes a Járási Hivatal ügyfélszolgálatán. A gépjármű forgalmi engedélyének cseréje nem szükséges, ebbe kérelemre illetékmentesen bejegyzik az új címet. A nyilvánosság széles körű biztosítása érdekében a megállapított címekről utcánként, helyrajzi számok szerinti megkülönböztetéssel a város lakóit a Nyíregyházi Naplóban, a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján és a www.nyiregyhaza.hu honlapon folyamatosan tájékoztatják. Fontos, hogy azokban az utcákban, ahol a házszám-felülvizsgálat megtörténik, az ingatlantulajdonosoknak gondoskodniuk kell a helyes házszám épületen történő feltüntetéséről a könnyebb tájékozódás és az ingatlanok beazonosíthatósága érdekében.

A Polgármesteri Hivatal kéri a lakosság megértését, türelmét és együttműködését.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.