EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Nyíregyháza

Megkezdődött a címek felülvizsgálata

Megkezdődött a közterületnevek, házszámok, illetve címhelyek felülvizsgálata és a címkezelési eljárások előkészítése Nyíregyházán. Erre kormányrendelet is kötelezi az önkormányzatot, de a lakosság mindennapi életében is fontos, hogy például ne legyen két ugyanolyan címhely a városban.

Házszám hiánya esetén új házszámot adnak ki, illetve amennyiben a házszámok újra kiosztása elkerülhetetlen, a házszám módosítása szükséges. A megállapítás alapján véglegessé váló címeket ezt követően átvezetik egy központi nyilvántartásba, aminek eredményeképpen az ingatlanok tulajdoni lapján és a személy- és lakcímnyilvántartó rendszerében is automatikusan megjelennek a pontos címek.


A lakcímkártyák – ily módon szükségszerű – cseréje minden esetben illetékmentes a Járási Hivatal ügyfélszolgálatán. A gépjármű forgalmi engedélyének cseréje nem szükséges, ebbe kérelemre illetékmentesen bejegyzik az új címet. A nyilvánosság széles körű biztosítása érdekében a megállapított címekről utcánként, helyrajzi számok szerinti megkülönböztetéssel a város lakóit a Nyíregyházi Naplóban, a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján és a www.nyiregyhaza.hu honlapon folyamatosan tájékoztatják. Fontos, hogy azokban az utcákban, ahol a házszám-felülvizsgálat megtörténik, az ingatlantulajdonosoknak gondoskodniuk kell a helyes házszám épületen történő feltüntetéséről a könnyebb tájékozódás és az ingatlanok beazonosíthatósága érdekében.

A Polgármesteri Hivatal kéri a lakosság megértését, türelmét és együttműködését.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.