EUR: 326,10 Ft
CHF: 280,45 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Sport

Megleckéztették a címvédőt

Negyedórányi játék után a semleges szurkoló arra gondolt, hogy a németek folytatják az argentinok által megkezdett sort, és a mexikói Dávid legyőzi a germán Góliátot.

Chicharitóék olyan lendülettel kezdtek a címvédő ellen, mintha az életük, hazájuk sorsa múlna a jó szereplésen. A szürkéslilára festett hajú veterán Jerome Boateng védőtársaival együtt csodálkozva és egyre jobban lihegve figyelte a mexikói rohamokat. Senki nem lepődött meg, amikor Joachim Löw már fél óra után melegíteni küldte cserejátékosait. Úgy látszik, nem szóltak Juan Carlos Osorio csapatának, hogy a regnáló világbajnok, a selejtezőket hibátlanul letudó Nationalelf az ellenfél, ugyanis többször is nehéz helyzetbe hozták az esélyesebb válogatottat. Sőt a 35. percben Lozano egy szép kontra végén becsapta Özilt a tizenhatoson belül, és jobbal a hálóba bombázott. Bár a németek rákapcsoltak, helyzetekig, kapufáig jutottak, de nagy meglepetésre az egyenlítés sem jött össze nekik, így szégyenszemre vereséget szenvedtek.


F CSOPORT

Németország–Mexikó 0-1 (0-1)

Moszkva, Luzsnyiki Stadion, 78 ezer néző

Játékvezető: Faghani (iráni)

Gólszerző: Lozano (35.)

(MTI/AP/Matthias Schrader)

(MTI/EPA/Zurab Kurcikidze)

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Hazaigazolt Tajti Mátyás

    Hazaigazolt Tajti Mátyás

    A DVTK színeiben folytatja pályafutását Tajti Mátyás, a magyar U21-es labdarúgó-válogatott középpályása.

  • Tóth „Potya” István a mi hősünk!

    Tóth „Potya” István a mi hősünk!

    Az FTC–Maccabi Tel Aviv Európa-liga-selejtező előtt nem mindennapi országos kiállításmegnyitó volt a Fradi Múzeumban. A Ferencváros és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége közösen emlékezett meg Tóth „Potya” Istvánról, az FTC kiemelkedő labdarúgójáról, a csapat első hivatásos edzőjéről, aki a második világháború alatt, 1944-ben társaival több száz zsidót mentett meg a biztos haláltól.