EUR: 323,30 Ft
CHF: 286,92 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Pécs

Megnyerte a Tankcsapda gitárját, de túlad rajta

Pár hete a Tankcsapda elajándékozta autóját és frontemberük, Lukács Laci basszusgitárját. A hangszert a pécsi Lábodi Szilveszter nyerte, de ahelyett, hogy szobája falát díszítené a legendás négyhúrossal, nekiáll jótékonykodni vele! Ez a pécsi rock ‘n’ roll!

A Tankcsapda frontembere, Lukács László februárban töltötte be az 50. életévét, amelynek apropóján meglepő akciót hirdetett. A Legyél rocksztár elnevezésű programjuk kapcsán Lukács Laci autójára és gitárjára is pályázhattak a rajongók. Ez utóbbi, vagyis a hangszer landolt a pécsi Szilveszternél. De nem sokáig szeretné megtartani.

A sokat látott hangszer a pécsi sráchoz került, de nem tartja meg

– Egykor zenéltem, szívemhez pedig a mai napig közel áll a rock, igaz, mára már a nagy „zúzás” nem a színpadon megy, hanem az állatokért – vallotta be Szilveszter, aki úgy döntött, hogy a nyereményét tovább is adja. Méghozzá az árván maradt ebek miatt.

A rocker srác szinte havonta jár Paksra Pécsről, hogy 320 kutyát és Erzsi nénit is segítse

Szilveszter hét éve jótékonykodik a paksi állatmenhelyen, amit nem is akármilyen formában csinál. Többmázsányi kutyatápot és húst visz havonta, amit 320 utcára dobott állat vár hétről hétre. De ez még nem minden, a négylábúakat a 72 éves Erzsi néni gondozza, akit szintén segít Szilveszter.

– Én azt mondom, ha nem segítesz a gyengébbeken, akkor te magad is gyenge vagy, és nem tartom magam annyira gyengének!

Szilveszter és Erzsi néni 7 éve találkozott először. A pécsi fiú azóta jár Paksra segíteni az idős asszonynak

– Ha összegyűlik 200-300 kilogrammnyi táp, már kocsiba is pattanunk a barátokkal és eljövünk Paksra. De most 570 kiló tápot és friss húst sikerült összegyűjteni. Örömre azonban semmi ok, hiszen ez a mennyiség 320 kutyának körülbelül négy napig elegendő – mondja elérzékenyülve Szilveszter. 


Szilveszter ezért ajándék gitárját a kutyák megsegítésére ajánlja. Interneten árulja majd, és licitálni lehet a Lukács Laci által dedikált darabra.

– Az így befolyt összeget Erzsi néninek szeretném adni, aki majd beosztja, hogy mire költi – mondta Szilveszter.


Lábodi Szilveszter ajándék gitárját a neten árverezi el, de a dedikált hangszerért nála is lehet érdeklődni.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.