EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Szombathely

Megnyílt a Szent Márton Kölcsönkönyvtár

Újra megnyitotta kapuit a Szent Márton Kölcsönkönyvtár Szombathelyen, amely a Szily János utca 5. szám alatt, a régi kanonokházában várják az olvasókat hetente két alkalommal.

Hetente kétszer várja az olvasókat a kölcsönkönyvtár Fotó: martinus.hu

Dr. Perger Gyula, a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont igazgatója köszöntőjében emlékeztetett: az egyházmegye püspökei az elmúlt évszázadokban mindig fontos feladatuknak tekintették a könyvtárak működtetését. Mikes János kezdeményezésére 1930-ban nyílt meg az első kölcsönkönyvtár a papok számára Szombathelyen, de az 1949–1950-es államosítás ezt az intézményt sem kerülte el, gyűjteményét a palotába menekítették. Az elmúlt 20 évben több helyre is költözött a könyvtár, állománya folyamatosan bővült. Június 8-tól új helyen, új lehetőségekkel nyitotta meg kapuit a Szily János utca 5. szám alatt. Hetente két napig vannak nyitva: kedden és szerdán 10-től 12 óráig és 13-tól 18 óráig.


Dr. Székely János megyéspüspök a megnyitón arról beszélt, hogy az ember szellemi életének, de Isten és ember kapcsolatának is fontos eleme az írás, olvasás.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.