EUR: 323,24 Ft
CHF: 286,36 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Szombathely

Megnyílt a Szent Márton Kölcsönkönyvtár

Újra megnyitotta kapuit a Szent Márton Kölcsönkönyvtár Szombathelyen, amely a Szily János utca 5. szám alatt, a régi kanonokházában várják az olvasókat hetente két alkalommal.

Hetente kétszer várja az olvasókat a kölcsönkönyvtár Fotó: martinus.hu

Dr. Perger Gyula, a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont igazgatója köszöntőjében emlékeztetett: az egyházmegye püspökei az elmúlt évszázadokban mindig fontos feladatuknak tekintették a könyvtárak működtetését. Mikes János kezdeményezésére 1930-ban nyílt meg az első kölcsönkönyvtár a papok számára Szombathelyen, de az 1949–1950-es államosítás ezt az intézményt sem kerülte el, gyűjteményét a palotába menekítették. Az elmúlt 20 évben több helyre is költözött a könyvtár, állománya folyamatosan bővült. Június 8-tól új helyen, új lehetőségekkel nyitotta meg kapuit a Szily János utca 5. szám alatt. Hetente két napig vannak nyitva: kedden és szerdán 10-től 12 óráig és 13-tól 18 óráig.


Dr. Székely János megyéspüspök a megnyitón arról beszélt, hogy az ember szellemi életének, de Isten és ember kapcsolatának is fontos eleme az írás, olvasás.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.